Криминализацията на комунизма в европейското политическо пространство след студената война

Автор: Лор Ноймайер
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Рива
Преводач Аглика Маркова
Брой страници 384
Година на издаване 2022
Корици меки
Език български
Тегло 610 грама
Размери 16x23
ISBN 9789543207947
Баркод 9789543207947
Категории Нова и най-нова история, Обща световна история. Справочници, История, Книги

Настоящата книга се занимава с парламентарното утвърждаване на заключенията от анализа на комунизма като тоталитарно управление, достигнати в ПАСЕ и в ЕП въз основа на анализа на антагонистичните инициативи на две коалиции от действащи лица, застъпващи взаимно изключващи се схващания за периода на социализма.

Европейската възпоменателна политика, изработена от ЕС и от Съвета на Европа през 90-те години на XX век, предостави на държавите-членки свободата да боравят със своето болезнено минало, използвайки правосъдието, но без да налагат използването на правни инструменти в борбата срещу историческия ревизионизъм или срещу преследването на извършителите.

В наше време се нуждаем не само от икономическо и политическо разширяване на Европа. Нуждаем се от единно европейско разбиране за историята, от уеднаквяване на предразсъдъците и на различните исторически тълкувания - защото единствено по този начин можем да продължим пътя си към по-добра бъдеща Европа.

Лор Ноймайер, родена през 1973 година, е доцент по политология в Университета I Пантеон в Сорбоната и се занимава с научни изследвания в Лабораторията в CESSP (CNRS) - Европейския център по социология и политически науки (Национален център за научни изследвания) във Франция. Тя е един от редакторите на книгата История, Памет и Политика в Централна и Източна Европа - Игри на паметта (2013).

от пиер / дата: 02 окт 2022

За каква "криминализация" говорите госпожо Лор Ноймайер?. Та в цяла Източна Европа ръководят комунистическите партии сменили само името си, а Западът проведе конвергенция на елитите и усърдно им помага, хайде сега празни приказки, че и книги се пишат. Кажете Истината, това е!!!.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]