Антарктическа кухня

Автор: Христо Пимпирев, Хавиер Качо, Иглика Трифонова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Егмонт
Брой страници 288
Година на издаване 2021
Корици твърди
Език български
Тегло 1250 грама
Размери 21x28
ISBN 9789542724988
Баркод 9789542724988
Категории Кухня. Хранене и готвене, Хоби и свободно време, Книги

Как се приготвят пингвински руладини?

Каква е рецептата за кисело зеле по антарктически?

Кой е най-любимият десерт на птиците скуа?

Всяка година учени от десетки страни пътуват до Антарктида, за да разкрият скритите мистерии на природата със своите изследвания. Те са едни от най-видните специалисти в съответните области. С тях е и малка група готвачи, а техните инструменти са традиционните печки, тигани и тенджери.

Резултатите от работата на учените ще бъдат публикувани в научни списания, докато резултатът от тази на готвачите няма да има медийно отразяване, но е жизненоважна за всички.

„Антарктическата кухня“ е уникално, единствено по рода си издание, събрало в себе си историята на първите експедиции до Ледения континент, когато продуктите, използвани от готвачите, са били предимно местните животни, до опита на 36 готвачи от 29 страни по света, които творят кулинарни шедьоври в екстремните условия на Ледения континент.

Авторите на книгата – българският учен и полярен изследовател проф. Христо Пимпирев, испанският писател, учен и ръководител на полярната база „Хуан Карлос I“ Хавиер Качо и журналистът и фотограф Иглика Трифонова – събират в едно издание историята на изследванията на Антарктика и историята на храната на експедициите дотам. Сред страниците ще откриете и повече от 60 рецепти и споделени професионални тайни за приготвянето на ястия, които са любими в съответните бази. Това превръща книгата и в своеобразен кулинарен калейдоскоп на световната кухня с кулинарни предложения от всички точки на планетата.

„Великите мечтатели са тръгвали към неизвестното, носейки със себе си надеждата, че някой ден ще се завърнат да разкажат на останалите колко необятна и красива е нашата земя, макар и облечена от хиляди тонове лед и сняг. Да… аз бих тръгнал с тях, вземайки любимия си тиган, остър нож и чувството си за хумор.“ – Ути Бъчваров

Ключови думи: Най-хубавият подарък, Готвим с любов, 10 август - Ден на готвачите в България, От книгите на масата, Какво ми се яде, Подари книга, Подари любов като изкушение, Вкусно лято

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]