Откровението на Свети Йоан. Коментари

Автор: Омраам Микаел Айванов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Благоговение; Просвета
Брой страници 238
Година на издаване 2021
Корици меки
Език български
Тегло 211 грама
Размери 11x18
ISBN 9786197374391
Баркод 9786197374391
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

Учителят Омраам Микаел Айванов (1900 - 1986), френски философ и педагог от български произход, пристига във Франция през 1937 г. Макар делото му да обхваща многобройни аспекти на Науката на Посветените, той уточнява:

"Всеки трябва да работи върху собственото си развитие, но при условие че прави това не само за себе си, а за благото на цялата общност: тогава тази общност се превръща в Братство. Братството е колектив, в който цари истинска сплотеност, цари Единство, защото, работейки за себе си, всеки работи съзнателно за благото на всички.

Има много тълкувания на Откровението, но според мен още никой никога не се е докосвал действително до неговото дълбинно, истинско тълкувание. Защо? Има много причини за това, но главната е, че вместо да виждат в тази книга само същностното, т.е. описанието на елементи и процеси от вътрешния живот на човека и от Космичния Живот, хората се стремят да разпознаят някакви исторически личности, места, държави или събития. И така, разбира се, какви ли не грешки са допуснати в тълкуванията на Четиримата конници, на Звяра със седем глави и десет рога, на Жената, увенчана с корона от звезди, на голямата блудница, на Новия Йерусалим!

Аз също съм ви дал тълкуванието на някои пасажи, но знам също и че няма да извлечете никакво благо от това, ако първо не сте работили, за да придобиете истинските основи на Духовния Живот - защото не е достатъчно само да разбирате всички тези символи с интелекта си: трябва да умеете да ги оживотворявате в самите себе си. И докато не сте извършили една определена предварителна работа по пречистване, себеовладяване и вътрешно извисяване, ще си останете извън чудесата на Откровението."
Омраам Микаел Айванов

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]