Между вярата и разума. Първи въпроси

Автор: Димитър Попмаринов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 5

Издател Омофор
Брой страници 256
Година на издаване 2020
Корици меки
Език български
Тегло 291 грама
Размери 13x20
ISBN 8782742972808
Баркод 8782742972808
Категории Библия и тълкувания, Християнство, Религия, Хуманитарни науки, Книги

Страниците на това ново издание са опит да бъде даден отговор на въпросите от студентите и читателите в реда на предишните издания. Тук са разгледани още няколко теми с цел да бъдат съгласувани и доизяснени, като са поставени предварително в друг ракурс.
Между вярата и разума - въведение в библеистичните дисциплини

Поради тази причина някъде могат да бъдат открити повторения както на отделни тези и идеи, така и на позовавания на Свещеното Писание. В това последно издание с пълна сила остават целите и задачите, подставени в предишните издания, благодарностите и отговорността за грешките и слабостите, допуснати от автора.

Книгата има научно-популярен характер и представлява въведение в библеистичните дисциплини.

Авторът доц. д-р Димитър Попмаринов е изследовател в областта на библеистиката, дългогодишен преподавател и декан на Православния богословски факултет при Великотърновския университет. Той е сред основателите и пръв председател на Православно християнско движение „Свети Евтимий, патриарх Търновски“ в София. Участва в основаването на Балканския православен младежки съюз през 1992 г. През 1994 г. участва в създаването на фондация „Покров Богородичен“, чийто председател е и до днес. Автор е на книгите: „Синът човешки. Образът в книга Даниил и междузаветната неканонична и апокрифна литература“, „Кратко въведение в Свещеното Писание на Стария Завет“ и „Съвременни богословски проблеми“.

от Мирослав Николов / дата: 26 мар 2022

Благодаря на мои приятели, че ми посочиха тази книга. Аз съм възпитан в атеистично семейство. След като я прочетох се замислих за много неща, особено с въпросите, разгледани в началото на книгата.

от Християн Попов / дата: 13 фев 2022

Книга, която ми попадна случайно. Намерих отговори на много въпроси, за някои въобще не се бях замислял. Харесаха ми стила и аргументите, особено за отношенията вяра и наука, атеизъм.

от Десислава Пенчева / дата: 13 яну 2022

Благодарна съм, че открих тази книга. Допадна ми есеистичният й стил, аргументираното изясняване на сложни проблеми относно православието. Ясно личи неподправената вяра на автора. Препоръчвам я на всеки, който се интересува от запазилата ни като народ вяра.

от Мариела Пеева / дата: 14 дек 2021

Тази евтина като цена книга е изключително важна като съдържание. Тя ми помогна да си отговоря на многотрудни за мен въпроси.

от Петър Маринов / дата: 13 дек 2021

Книгата дава ясни и точни обяснения на сложни въпроси от мирогледен характер. Особено отношението вяра и неверие.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]