Българската монархия Т.2: Царе и богове (765-893)

Автор: Петър Николов-Зиков
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Буктрейдинг
Брой страници 430
Година на издаване 2020
Корици меки
Език български
Тегло 530 грама
Размери 13x20
ISBN 9786197106534
Баркод 9786197106534
Категории Средновековна история, История на България, История, Книги

С възхода на Крумовата династия, праотеческите богове решили да дадат генерално сражение на всепобеждаващия Христос. Отначало, докато пълчищата на Крум надделявали над византийските легиони, изглеждало, че предимството е тяхно. Колкото повече се изтощавала българската армия обаче, толкова по-ясно ставало, че християните побеждават, не защото печелят битката на мечовете, а защото печелят войната на душите. Реликт от Тъмните векове, България изглеждала обречена да изчезне така, както изчезвали процъфтяващите царства на скити, сармати и алани, хуни, авари и хазари, печенеги, узи и кумани. Нещата обаче се развили по друг начин заради един велик мъж, който с цената на много кръв, приобщил страната си към християнството.
Как и защо се е стигнало до там, се опитва да даде отговор Петър Никщолов-Зиков във втория том на мащабното си историческо и политологично изследване върху генеалогията, политическата идеология, титулатуратаа, инсигниите и дворците на средновековните български царе.

от Николов / дата: 05 сеп 2020

Продължава писането на история затвърждаваща остарели схващания и възгледи, без обмисляне на фактите, без анализ и виждане на противоположното мнение. Ще се опитам с няколко изречения да посоча факти. Първо - Вярно ли е, че Борис I е бил силен и мощен владетел, както се опитват да го покажат?. НАПРОТИВ ПРИ БАЩА МУ КАНАС ЮБИГИ ПРЕСИЯН БЪЛГАРИЯ Е ОКОЛО 700 000 кв/км!!!. Второ - НАЛОЖИТЕЛНО ЛИ Е ДА СЕ ПРИЕМЕ ХРИСТИЯНСТВОТО ОТ ИЗТОЧНАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ(ВИЗАНТИЯ) И КАКВО СЕ ЦЕЛИ С ТОВА?. ТРЕТО - СВЕТЕЦ ЛИ Е БОРИС I КОЙТО УБИВА 52 БЪЛГАРСКИ РОДА И ОСЛЕПЯВА СОБСТВЕНИЯ СИ СИН?. ТОВА НЕ Е ЛИ ГЕНОЦИД И ПРЕВРЪЩАНЕТО НА СИЛНИТЕ И СМЕЛИ, ЧЕСТНИ И ДОБЛЕСТНИ БЪЛГАРИ В БАБИ, ВПОСЛЕДСТВИЕ - 700г РОБСТВА!!!.
ЗА НАСЛЕДНИКА СИМЕОН ВОДИЛ НЕСПИРНИ ВОЙНИ И ГУБИЛ ТЕРИТОРИИ И ХОРА, ИГРАЛ ЗАДКУЛИСНО С ВИЗАНТИЯ(НАЛИ Е ТЕХЕН ВЪЗПИТАНИК) - ПОМИСЛЕТЕ И СИ ОТГОВОРЕТЕ САМИ. ПОБЕДА ПРИ АНХИАЛО 917г - НО НЕ ВЛИЗАМЕ В КОНСТАНТИНОПОЛ, 904г- СОЛУН Е ОПРАЗНЕН, НО И ТАМ НЕ ВЛИЗАМЕ!!!!!. НЕЩО ГОВОРИ ЛИ ВИ ТОВА???.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]