Логиката като философия

Автор: Съставители Александър Гънгов; Дарин Дросев

Коментари: 0

Издател УИ-"Св.-Климент-Охридски"
Брой страници 428
Година на издаване 2020
Корици меки
Език български
Тегло 516 грама
Размери 14x21
ISBN 9789540742892
Баркод 9789540742892
Категории Философски науки, Философия, Хуманитарни науки, Книги

Антологията представя извадки от произведения, принадлежащи към основните направления на философската логика в руслото на континенталната традиция: спекулативната, диалектическата, трансценденталната, феноменологическата и херменевтическата логика. За първи път се публикуват на български език откъси от Хусерловите "Логически изследвания", "Формална и трансцендентална логика" и "Опит и съждение", както и от Хайдегеровия труд "Метафизически начала на логиката от изходната точка на Лайбниц".

Александър Гънгов е професор по логика и континентална философия с преподаване на английски език в катедра "Логика, етика и естетика" на СУ "Св. Климент Охридски" и директор на магистърската и докторантската програма по философия с преподаване на английски език. Автор е на монографиите "Логика на измамата", "Логика в медицината" и "Patient Safety: the Relevance of Logic for Medical Care". Главен редактор е на списание "Sofia Philosophical Review". Изнасял е лекции във водещи европейски е североамерикански университети. Трудовете на проф. Гънгов се притежават от няколкостотин библиотеки по целия свят.

Дарин Дросев е главен асистент по логика и континентална философия в катедра "Логика, етика и естетика" на СУ "Св. Климент Охридски". Защитил е дисертация на тема "Хетерономия и безкрайност във философията на Еманюел Левинас". Води курсовете "Философия на логиката във феноменологическа перспектива", "Въведение в логиката", "Философска логика" и др. в магистърската и бакалавърската програма "Философия с преподаване на английски език", както и в бакалавърската програма "Философия".

Ключови думи: Промо -15%, Време за любима книга

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg