Издател | УИ "Св. Климент Охридски" |
Брой страници | 208 |
Година на издаване | 2020 |
Корици | меки |
Език | български |
Тегло | 264 грама |
Размери | 14x21 |
ISBN | 9789540749211 |
Баркод | 9789540749211 |
Категории | История на отделните държави и страни, Обща световна история. Справочници, История, Книги |
Корейската храна е изпитание за сетивата на непредубедения консуматор – има отличителен предвкус (предистория), силен вкус и натрапчив послевкус, ферментира и отлежава дълго. Логичното присъствие на храната във всекидневието може да бъде тривиално преживяване, но не и в Корея, където тя е вербализирано, цветно и многолико осезание. Вкусът е постоянна константа на живота – изразителен, вибрира и отзвучава в емоциите, живее чрез езика, създава се в общуването и споделянето на храната.
Целта на книгата е на базата на богатия емпирически материал да проследи и анализира механизмите, факторите и процесите, които конструират „кулинарния вкус“ в съвременното корейско общество, фокусирайки се върху значимостта на храната, храненето и кулинарията в системата на всекидневието. Очертаването на историческата рамка на корейската кулинария служи за основен материал, на базата на който се проследяват културно-антропологическите и социални проявления на понятието в съвременната история на Република Корея.
Ключови думи: Промо -15%, Влюбени в книгите
Все още няма мнения за тази книга.
Напиши коментарЩе бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.
Ще бъдат изтривани мнения:
Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]