Сборник по математика за 4 клас Ч.2 (второ преработено издание 2020)

Автор: Нина Иванова, Лилия Дилкина, Константин Бекриев

Коментари: 0

Издател Коала-прес
Брой страници 192
Година на издаване 2020
Корици меки
Език български
Тегло 453 грама
Размери 20x28
ISBN 9786197536072
Баркод 9786197536072
Категории Тестове, сборници, Учебна литература, Учебници

Сборникът съдържа всички теми от учебната програма по математика за 4. клас, влязла в сила от учебната 2019/2020 година.

Всяка подтема включва три рубрики - ЗНАМ, МОГА и МОГА ПОВЕЧЕ.

Рубриката ЗНАМ обхваща основния обем от знания, които трябва да владеят учениците, преди да започнат самостоятелна работа по задачите в темата. Степента на трудност на задачите, включени в рубриката МОГА, не надвишава нормите за резултатите от обучението по математика, предвидени в Държавните образователни стандарти. Към децата с изявени възможности и интереси в областта на математиката е ориентирана рубриката МОГА ПОВЕЧЕ. Те са подходящи и за групова работа в часове за допълнителна подготовка на по-високо ниво.

В края на всяка тема са предложени две примерни контролни работи - ПРОВЕРЯВАМ ДАЛИ МОГА и ПРОВЕРЯВАМ ДАЛИ МОГА ПОВЕЧЕ, съответно с нормална и по-висока степен на трудност, и ТЕСТ. Структурните особености на предложените в сборника тестове са сходни с тези на модела за Национално външно оценяване по математика след 4. клас, предложен от МОН, но обемът е съобразен с времетраенето на един учебен час.

Рубриката МОГА и контролните работи (ПРОВЕРЯВАМ ДАЛИ МОГА и ПРОВЕРЯВАМ ДАЛИ МОГА ПОВЕЧЕ) са оформени като работни листове.

След някои от темите ще откриете и практическа задача - ПРИЛОЖЕНИЕ. Най-често то има занимателен характер и предоставя възможност за развиване на технически и чертожни умения.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]