Родината в песни. Сборник стихотворения

Автор:

Коментари: 0

Издател Еделвайс
Брой страници 126
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 126 грама
Размери 14x20
ISBN 9786197186116
Баркод 9786197186116
Категории Българска поезия, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Българските поети, чието слово отразява духа и сърцето на народа, са посветили най-хубавите си песни на Родината. В тях трепти борческият дух, чувството за справедливост и себеотрицанието на българина. Чрез тях дишат най-жизнените и свещени блянове на народа ни, неговата изключителна героичност и готовност за саможертва.

Българинът обича и възпява своята природа, пази заветите и идеалите на народността си, защото знае, че само чрез Родината ще може да осъществи своите човешки мечти.

В този сборник са събрани някои от най-хубавите творения на нашата поезия. Тези песни са огледало на българската съвест и на новата ни история. Те въплъщават устрема ни към свобода, радостите на новия живот след освобождението, възходите и покрусите във войните, болките и идеалите на следвоенното време. Заедно с исторически важните моменти за Родината ни, някои от тези песни отразяват и вечната, непреходна красота, постоянната духовна властност на Отечеството, което сякаш определя жизнения пулс на сърцето ни. Хубавите младежки унеси, свещените завети на бащата, мъдростта на стареца — всичко това търси последна нравствена опора в идеалите на Родината. Това ще намерите и в настоящия сборник, чрез който говори безкористното, вдъхновено слово на поетите, което се е отронило под техните пера през течение на почти един век.

Тази книга е сборник със стихотворения за България, написани през Възраждането и след Освобождението от: Иван Вазов, Теодор Траянов, Николай Лилиев, Кирил Христов, Пейо Яворов, Елисавета Багряна, Асен Разцветников, Никола Ракитин, Пенчо Славейков, Константин Величков, Христо Ботев, Димчо Дебелянов и др.

Ключови думи: Промо -15%, С книга на море

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]