Лингвистични турнири на Работилница за знание

Автор: Веселин Златилов; Здравко Иванов

Коментари: 0

Издател Труд
Брой страници 66
Година на издаване 2018
Език български
Тегло 121 грама
Размери 16x23
ISBN 9789543985838
Баркод 9789543985838
Категории Тестове, сборници, Учебна литература, Учебници

В помощ на учениците по математика, и по-точно – по математическа лингвистика.

Сборникът „Лингвистични турнири на „Работилница за знание” съдържа задачите от първите шест турнира по математическа лингвистика и решенията им. Освен задачите, съставени специално за турнирите, са използвани и задачи от лингвистични състезания в Русия, Украйна, Беларус, Бразилия, Латвия, Полша, Швеция и САЩ.
Веселин Златилов, учител и ръководител на кръжоци по лингвистика с дълъгогодишен стаж – е един от авторите на тази книга, познат на математиците и с успешните „Математически читанки” на издателство „Труд”. Другият е многократният медалист от лингвистични олимпиади Здравко Иванов, който още като ученик в горните класове започва да взима живо участие в организацията на турнирите на „Работилницата“.
Изданието ще бъде интересно на всички участници в учен ическите състезания и олимпиади по лингвистика, техните учители и треньори, университетски преподаватели по лингвистика, а и на любознателните хора, обичащи предизвикателства за техния ум. Всяка задача има подробно решение, като то не е схематично представено, а е показан и възможният ход на разсъжденията. Това е особено полезно за читателите, които вече могат да оценят красотата на отговора на една лингвистична задача, но имат нужда от помощ, за да се научат сами да намират пътя към него.
Книгата е интересна и полезна за учениците и безценен помощник за техните учители в школите по математическа лингвистика.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg