Библейско богословие. Академични есета

Автор: Димитър Попмаринов

Коментари: 4

Издател Омофор
Брой страници 464
Година на издаване 2018
Корици меки
Език български
Тегло 578 грама
Размери 14x21
ISBN 9789542972662
Баркод 9789542972662
Категории Православна църква, Християнство, Религия, Хуманитарни науки, Книги

“Библейско богословие” от Димитър Попмаринов съдържа академични есета в областта на православната библеистика (изследване на Свещеното Писание). Книгата се състои от четири раздела – “Произход и развитие на библейското богословие”, “Библейското богословие и Старозаветното откровение за Единия Бог”, “Библейска антропология” и “Божието откровение и историята”. Изданието е ориентирано към всички, които биха искали да задълбочат разбирането си за основния текст на нашата вяра – Библията.

Ключови думи: 11 май - Ден на молитвата

от Марин Светломиров / дата: 24 авг 2019

Благодаря на приятелите, които ми препоръчаха тази книга. Тя ми помогна да си отговоря на някои въпроси, свързани с Библията и повдигна нови, отговора на които ще търся на друго място.

от Мая Недялкова / дата: 12 авг 2019

Започнах да се интересувам от религия преди време. Преминах през различни системи. Тази книга обаче ми помогна в голяма степен да разбера християнското разбиране за много неща: произхода на света, отношенията между религията и науката, а също така и въпроси, свързани с жената и човека като цяло.

от Мария Христова / дата: 07 авг 2019

Аз се интересувам от религиозни въпроси. Книгата ми помогна да разбера много неща, свързани както с Библията, така и с разискванията по отношение на нея. Особено внимание заслужава частта за библейската антропология.

от Бойко Митев / дата: 05 авг 2019

Това е едно сериозно изследване по библейски въпроси, предоставено на разбираем език, макар и на академично равнище. Смятам този труд за явление в българската библеистика. Особено ми помогнаха разграниченията, които се правят по отношение на Библията от гледна точка на различните конфесии.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg