Методика на обучението по география - едно по-широко разбиране за методите на обучение

Автор: Мая Василева
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател УИ "Св. Климент Охридски"
Брой страници 160
Година на издаване 2018
Корици меки
Език български
Тегло 238 грама
Размери 16x23
ISBN 9789540743554
Баркод 9789540743554
Категории Методика и педагогика, Педагогика, Хуманитарни науки, Книги

Мая Василева завършва висшето си образование в СУ „Св. Климент Охридски" със специалности Географ, Учител по география и Учител по немски език в средните училища. Магистър е по географско образование и доктор по методика на обучението по география. Шест години работи като учител по география и икономика в средното училище. Понастоящем е преподавател в СУ „Св. Климент Охридски" (ГГф, катедра „Регионално развитие"). Води лекции и упражнения в бакалавърски програми: География, География и биология, История и география, както и в магирстърска програма Управление на човешките ресурси.

Мая Василева е автор и съавтор на над 20 публикации в списания и сборници от научни прояви в страната и в чужбина. Научните й интереси са свързани преди всичко с дидактиката на географията, с образователния мениджмънт и икономиката на знанието.

Настоящата монография е резултат от необходимостта да се повиши качеството на географското образование в средното училище в съответствие с новите реалности и потребности на обществото. Тя има за цел да предложи надежден ресурс/модел за осъществяване на по-ефективно „модерно" географско образование за успешна адаптация и реализация на младите хора, за учене през целия живот.

Монографията е насочена към интересуващите се от актуалната проблематика на географското образование и дидактиката на географията: студенти, специализанти, докторанти, учители и др. Предложено е ново схващане за методите на обучение в теоретичен и практико-приложен план. Конкретни идеи могат да намерят приложение в практиката на географското образование у нас. Съчетаването на тези идеи със запазилите своята ценност традиции ще доведе до „верните" решения.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]