Принципът 80/20 и още 92 силови закона на природата

Автор: Ричард Кош
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Locus
Преводач Александра Павлова
Брой страници 432
Година на издаване 2017
Корици твърди
Език български
Тегло 529 грама
Размери 14x21
ISBN 9789547832596
Баркод 9789547832596
Категории Технология и психология на бизнеса, Икономика, Книги

„Тази книга обобщава научни прозрения от Нютон до наши дни, съставяйки практически наръчник за успех в бизнеса и в живота. Невероятна изобретателност.”
Джеймс А. Лорънс, изпълнителен вицепрезидент, General Mills

„Интригуваща и много необичайна книга. Кош казва неща, които наистина трябва да бъдат казани, но не сме ги чували другаде. Едновременно интелектуална и практичeска, книгата е много четивна и провокира мисълта.”
Д-р Жюл Годар, London Business School

„Вълнуващо четиво! „Силовите закони” засяга много от най-важните дебати, които се водят в академичните и бизнес средите, но отива и по-далече, като генерира идеи за всички, които се занимават с бизнес. Предстои важна промяна в начина, по който възприемаме компаниите и мениджмънта и тази книга има голям принос за новото мислене.”
Д-р Маркъс Алекзандър, директор на Център за стратегически мениджмънт Ashridge

„Теорията за бизнес гените сама по себе си е основателна причина да си купите тази книга. А получавате и още шестнайсетосновни научни принципа към тях! Съдържанието е сериозно и често е авангардно, но особено впечатляваща е достъпността му. Ясно и просто, но и авторитетно и пълно с прозрения.”
Д-р Питър Джонсън, преподавател в Exeter College, Oxford

„Изобщо не съм подозирал, че науката може да бъде толкова полезна в бизнеса!”
Истинско откровение.”
Крис Аутрам, OC&C Strategy Consultants


НАУКАТА ЗА УСПЕХА
“Ричард Кош предоставя наистина проницателни междудисциплинарни сравнения, като много добре познава както научната, така и бизнес материята...Кош е здраво стъпил на земята.”
The Sunday Times

“Убедително и забавно,Кош, засягащ и спорни идеи, съпоставя естествената вселена и съвременния бизнес свят. Следвайте елегантните мисловни процеси на автора и ще погледнете на бизнеса си по нов начин.”
Enterprise

В уводa към това ново издание световно известният Ричард Кош описва промяната в бизнес парадигмите, където интуицията вече е по-важна от анализите, идеите и продуктовите стратегии, а влиянието взема превес над контрола.
В това изключително необходимо продължение на “Принципът 80/20” – основния силов закон, помогнал на милиони хора до постигат повече с по-малко усилия, Кош разяснява още 92 универсални принципи и закони, извисяващи науката на успеха в изпълнената с предизвикателства бизнес среда.

* ЕВОЛЮЦИЯ ЧРЕЗ ЕСТЕСТВЕН ПОДБОР * БИЗНЕС ГЕНИ * ЗАКОНИТЕ НА ГАУЗЕ * ЕВЛЮЦИОННА ПСИХОЛОГИЯ * ДИЛЕМАТА НА ЗАТВОРНИКА * ЗАКОНИТЕ НА НЮТОН * ТЕОРИЯ НА ОТНОСИТЕЛНОСТТА * КВАНТОВА МЕХАНИКА * ТЕОРИЯ НА ХАОСА * ТЕОРИЯ НА СЛОЖНОСТТА * ПРИНЦИПЪТ 80/20 * ПРЕКЪСНАТО РАВНОВЕСИЕ * ПОВРАТНА ТОЧКА * УВЕЛИЧАВАЩА СЕ ВЪЗВРЪЩАЕМОСТ * ПАРАДОКСЪТ НА ЗАБОГАТЯВАНЕТО * ЕНТРОПИЯ * НЕПЛАНИРАНИ ПОСЛЕДСТВИЯ*


защо е по-лесно да намерите растежа, отколкото да го задържите
защо е по-добре да си сътрудничите, отколкото да се конкурирате
как съществуват безброй начини да се провалите, но и многобройни начини на успеете
Ричард Кош е изключително успешен автор на книги, инвеститор и предприемач, който развива и управлява печеливши начинания в разнообразни сфери като хотелиерство и ресторантьорство, личностно организиране и консултантство. Съосновател на The LEK Partnership, най-бързо разрастващия се и най-печеливш “бутик за стратегии”, създаден през 80-те години на 20 в., в момента Ричард живее 80/20 между Гибралтар, Испания, Португалия и Южна Африка.

Ключови думи: Как да печелим

от Цветозар Георгиев / дата: 15 дек 2017

Слаб превод от английски език, с множество пунктуационни грешки. Недопустимо е да се продава в този си вид!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Принципът 80/20 и още 92 силови закона на природата“ от Ричард Кош (Издателство Locus) е задължително четиво за всеки предприемчив човек, за всеки, който иска да прави бизнес и има търпението и нагласата да не се откаже при първата трудност. В този смисъл това е повече наръчник за успешни бизнес стратегии, отколкото мотивационна литература. Може да се каже още, че е интердисциплинарно изследване, чиято цел е да осмисли съвременните бизнес парадигми по нов начин, защото в 21 век все по-важна става интуицията при взимането на решения и по-малко важни са стратегиите и анализите. Науката още от своето раждане се е движела по определени закони. Те по своята същност са природни и общовалидни, като закона за гравитацията. Но как може съвременна наука като икономиката да се съобрази с естествените физически закони? Ричард Кош обяснява това по един много изобретателен и проницателен начин. „Принципът 80/20 и още 92 силови закона на природата“ изхожда в началото от теорията на италианския икономист и социолог Вилфредо Парето от края на 19 век, според която във всяко общество 20 процента от хората произвеждат 80 процента от ползите и печалбите, наричана още „Закон за елита“ или „Закон на Парето“. Друга интепретация на правилото е, че във всяко едно бизнес начинание 20 процента от вкараните ресурси допринасят за 80 процента от изходния резултат. А най-просто казано 20 процента от световното население притежава 80 процента от богатството. Кош привежда за целите на своето учение законите на Нютон, Гаузе, квантовата механика, теорията на хаоса, еволюцията чрез естествен подбор, бизнес гените. „Принципът 80/20 и още 92 силови закона на природата“ е ново допълнено и по-богато издание с твърди корици на предишните книги от Ричард Кош със заглавие „Принципът 80/20“ и „Успешната личност и принципът 80/20“. Всъщност, не става въпрос за някаква магическа формула, а за природни закономерности. Ако потърсите принципа 80/20 в своето ежедневие, ще установите, че в действителност малко от нещата са наистина важни и значими и че техният процент рядко надхвърля 20. Това, което прави Кош, е да ни напомни как работи Вселената и да ни научи да се съобразяваме с нейните правила.

Хеликон

Ричард Кош, освен автор на световните бестселъри “Принципът 80/20” и “The 80/20 Individual” e “сериен предприемач”, който печели от много и разностранни дейности като бизнес консултиране, управление на хотели, ресторанти и инвестиции в сферата на високите технологии. Преди да се заеме сериозно с правенето на пари, той е бил партньор в американската консултанска компания Bain&Co и съосновател на The LEK Partnership – най-успешния бизнес бутик за стратегическо консултиране. В момента е съуправител на четири водещи компании и съветник на компании от сферата на рисковия капитал във Великобритания и Южна Африка.