Благоденствие

Автор: Мартин Селигман
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Хермес
Преводач Ангелин Мичев
Брой страници 368
Година на издаване 2017
Корици меки
Език български
Тегло 411 грама
Размери 13x21
ISBN 9789542617075
Баркод 9789542617075
Категории Приложна психология, Книги

Тази книга показва нов път към истинското щастие. В нея Селигман синтезира своя двайсетгодишен професионален опит. Книгата е изключително просветляваща относно личностното израстване и вдъхновяваща с представените последни научни открития. С помощта на интерактивни упражнения, случаи от терапевтичната практика и примери от ежедневния живот авторът дава конкретни и ефективни наставления на всички, чиято цел е самоусъвършенстването и личностното израстване. Графиките, таблиците и статистическите данни представят доказателства за успеха на модела на Селигман.
Къркъс Ривюс

Ключови думи: Силата на положителното мислене

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Мартин Селигман е гуру на позитивната психология. Не, думата не е точна. Гуру може да бъде наречен Уейн Дайър, Луиз Хей или някой от другите автори на самопомощната приложна психология, която продължава да наводнява със заглавия, обещаващи вълшебства. Мартин Селигман е също от територията на позитивната нагласа, но на друго равнище, научно. Той е теоретикът на позитивната психология. Ще кажете – каква е разликата, в крайна сметка и той, и другите целят един и същ резултат и препоръчват с различни думи едни и същи нагласи?
Разликата е в равнището на читателите. Има хора, които не биха разбрали какво им казва Селигман, както и има хора, които не вярват на това, което им казва Луиз Хей. Книгата „Благоденствие“ е за напреднали. За любопитни познавачи, за надграждащи читатели, за изучаващи и прилагащи психологията в различни сфери на живота. Защото това е най-големият принос на тази книга – Селигман слага пръст в онези рани на обществото, където по инерция или поради заблуда се пропуска възможността хората на получат позитивна нагласа, която ще им помогне да благоденстват. Така е в образованието, така е в армията, така е в здравеопазването – на всички тези места се пропускат златни възможности да бъдат поощрени позитивните черти на личността. Де да беше само това, но към това се прибавя и засилването на негативните характеристики в подобни институции.
Затова си мисля, че това е книга за реформатори. Ако ще се променя здравеопазването и образованието, нека да е в съответствие с изследванията и научните заключения, които предлага тази книга. Имаме много сериозен повод да го направим – в класацията за благоденствие, приложена в книгата, България е на предпоследно място.

Веселина Седларска, приятел Хеликон-Сливен