Готварска книга с киноа

Автор: Надя Пери

Коментари: 0

Издател Хомо-Футурус
Брой страници 128
Година на издаване 2017
Корици меки
Език български
Тегло 163 грама
Размери 14x20
ISBN 9786192230128
Баркод 9786192230128
Категории Кухня. Хранене и готвене, Хоби и свободно време, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Стара цена: 5.00 лв.
Отстъпка: 20.00 %.
Промоцията е валидна
от 22.11.2019 до 22.11.2019

Цена: 4.00 лв.

*Продуктът е с фиксирана цена,
не се комбинира с други отстъпки.

Киноата, позната и отглеждана стотици години от инките в Южна Америка, в Андите, е наречена "майката на зърнените храни", въпреки че според специалистите не принадлежи към тези култури, а е по-близо до семейството на цвеклото, спанака и други подобни.
Според древните хроники инките се отнасяли с такъв респект към растението, защото го смятали за божествено, за уникална храна, която укрепвала здравето и дарявала човека с дълголетие.
Забравена за дълги години поради бедствия и болести в Южна Америка, през 60-те години на миналия век киноата отново се възражда, след като учените проявяват интерес и започват да проучват наследството на инките. Хората откривали изумителни факти за изключителните й хранителни качества и започват да я отглеждат не само в тази част на света, но и в много други страни.
Киноата е оценена като изключително здравословен продукт не само на планетата, но и от НАСА - като продукт за дългосрочни космически експедиции.

Ключови думи: Предложения -20%

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg