*Нови тестове по математика 7 клас

Автор: Запрян Запрянов; Марин Маринов

Коментари: 0

Издател Скорпио
Брой страници 120
Година на издаване 2017
Корици меки
Език български
Тегло 277 грама
Размери 20x29
ISBN 9789547927315
Баркод 9789547927315
Категории Тестове, сборници, Учебна литература, Учебници

Учебно пособие

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 8.50 лв.

Професор, д.м.н. Запрян Димитров Запрянов
Професор, доктор на математическите науки, дългогодишен преподавател във факултета по математика и информатика на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Дългогодишен член на редколегиите на списанията "Математика" и "Обучението по математика". Дългогодишен автор на учебници, учебни помагала и книги по математика за ученици, кандидат-студенти и студенти. Автор на 40 учебници и учебни помагала за ученици от 5. до 12. клас. Световноизвестен, международно признат математик, носител на десетки награди.

Доц., д-р Марин Стефанов Маринов
Доцент, доктор по математика, преподавател по математика в Технически университет - София.
Дългогодишен член на редколегиите на списанията "Математика" и "Application and Applied Mathematics" (USA). Автор на голям брой книги от различни области на математиката, в това число за ученици от 7. до 12. клас, кандидат-студенти и студенти. Водещ български математик, помогнал на стотици българчета за постигане на отлични оценки.

Настоящото учебно пособие има за цел да помогне на седмокласниците в тяхната подготовка за изпита по математика след 7 клас. То съдържа три параграфа. В първия са дадени 12 примерни теста от посочения вид. Наред с често срещаните задачи при обучението в 7 клас в тези тестове са включени и някои нови задачи, например от проценти, отнасящи се за акции, акцизи, ДДС и др. В параграф 2 на пособието са решени задачите от Модул 2 на тестовете, дадени на изпите през 2012-2016 г. В третия параграф са дадени за самостоятелна работа 93 нерешени задачи по алгебра и геометрия.
Тук се решават и задачите от формата PISA, в съдържанието на които сполучливо се обсъждат житейски ситуации. Така по естествен начин се поражда необходимостта от прилагане на математическите знания за решаване на възникнали реални проблеми.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg