Спартанците. Епична история

Автор: Пол Картлидж

Коментари: 1

Издател Издателство Ашур
Брой страници 260
Година на издаване 2017
Корици меки
Език български
Тегло 413 грама
Размери 16x23
ISBN 9786197357004
Баркод 9786197357004
Категории Древна история, Обща световна история. Справочници, История, Книги

ПОЛ КАРТЛИДЖ е безспорен авторитет в областта на класическите езици и древната история. Професор по гръцка история и бивш декан на Класическия факултет на Кеймбриджкия университет, Картлидж е автор на множество книги относно Древна Гърция. Неговият специален интерес към Спарта и спартанците го превръща в най-добрия съвременен експерт в тази област.
Великолепната история на Спарта и нейните воини пленява и вдъхновява безброй поколения в продължение на хилядолетия. Спартанците са наши предци, така както и атиняните. Но докато Атина насърчава демокрацията, индивидуализма, културата и обществото, нейният велик съперник Спарта олицетворява милитаризма, тоталитаризма, дискриминацията и бруталния натиск. Безмилостните и самопожертвователни военни обичаи превръщат спартанците в изключително успешна бойна сила. В тази книга, осеяна с биографиите на водещи фигури и основана на тридесетгодишни проучвания, Пол Картлидж ярко документира историята на прогреса и залеза на великата сила на древния гръцки свят - Спарта.

„Картлидж прави повече от всекиго другиго в проучванията за това какво в действителност представлява обществото на спартанците, както и в разбирането на техните идеали и обичаи“
History Today

от Иван Ангелов - Айтос / дата: 03 фев 2017

Най-големият! Спарта - 300, нали, да, ша ги напрайм, ша ги напрайм...

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Пол Картлидж е професор по антична история в класическия факултет на Кембридж, където преподава от 1979 г. Докторската си степен е получил в Оксфорд, където е защитил дистертация по археология и история на Спарта под ръководството на сър Джон Бордман. Член е на Обществото на археолозите и носител на Златния кръст. Заради невероятната му ерудиция Оливър Стоун го кани като консултант на грандиозния епос с Колин Фарел, Анджелина Джоли, Антъни Хопкинс и Вал Килмър "Александър".