Земята под прицел

Автор: Ангел Брайт
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 11

Издател Монт
Брой страници 352
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 273 грама
Размери 14x20
ISBN 9786191691180
Баркод 9786191691180
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Човешката цивилизация е направила първите си стъпки в близкото околоземно пространство и обявява открито своето присъствие, но не е подготвена за реалните междупланетни отношения.

Ученият Хастеразис, създател на живота на нашата планета, изпълнява своя следващ проект - Защитник на Земята. Дали появата на Защитник на Земята с удивителни способности в тази дълбока провинция е с цел отбрана на Слънчевата система, или неговото присъствие е за привличане на вниманието на бойни съединения на Имперските регионални ескадри? Рем Землянина и неговият приятел от тренировките, инструктора по магическо изкуство Нолан, са оставени да разберат истината със собствени сили и въображение.

Романът ще заинтригува всеки читател с интерес към космически сражения с необичайни агресори и полигонни тренировки с използване на модерни тактики и въоръжения. Преплетени с приложения на магически умения, магически капани и магически стълкновения с могъщи магове, историята ще ви пренесе през необятните предели на въображението към една възможна бъдеща реалност.

от Ангел Брайт / дата: 15 май 2017

Учудват ме уверенията на оптимистите че извънземните с които очакваме да се срещнем са някакви морално извисени същества от които само ще получаваме технологии, ще ни обучават любезно и главното - безплатно.. Та ние ще сме първите които ще им се присмеем за гламавщината. А колко ще им струва това пътешествие и какви лишения са готови да понесат, ей така, за идеята - Братя по разум? Нали видяхте как беше унищожен Челябинския метеорит.. Имаме ли поне такива атмосферни оръжия? Не! Ние не можем да се защитим. Но нас ни пазят.. Унищожавани са нашите стратегически отбранителни бойни предмостия. Раздробена е наша планета- отбранителна база след първото нападение над Слънчевата система от която виждаме сега Астероидния пояс .След второто нападение е разтопена Венера. В ниска орбита над Земята е установена Луната, защитна база-спътник и ние наблюдаваме и се чудим на непрекъснатите корекции на нейното въртене но целта на корекциите е защитните батареи и наблюдателни пунктове установени там, да са насочени навън в посоката за отразяване на възможни атаки. Луната е понесла и отразила тежки удари насочени срещу Земята. Външната и, уязвима страна е покрита с дълбоки кратери. Нападенията в системата са в затишие защото Сатурновия спътник Мимас е преобразуван в могъщо оръжие - Звездата на смъртта (която виждаме във филма Междузвездни войни). В моя блог ще приложа снимка на Мимас направена от НАСА.....

от Дани / дата: 25 апр 2017

Винаги ме е вълнувала някаква бъдеща или настояща среща с извънземен разум. Ентусиастите очакват възторжено такава среща а скептиците с основание се страхуват от нея. .Има редица незаобиколими предварителни условия които учените от човешкия биологичен вид трябва да обмислят и намерят решение ако изобщо е възможно това. Ние готови ли сме за такава среща?
1) Расова търпимост и съвместимост,
2) Технологични съответствия и взаимен научен интерес,
3) Финансиране на експедицията и нейния престой на Земята,
4) Ще бъде ли приемлива за човечеството целта на посетителите и какво следва ако не можем да си позволим цената?...
В книгата "Земята под прицел" авторът завладяващо описва възможен такъв несъвместим вариант при който човечеството дори не е прието като страна за водене на преговори. Но самата напрегнатост на действието е само елемент за дискусия на научни теории, разработката на които ще бъде в близко бъдеще. Завладяващо повествование! Прочетох книгата с голям интерес и се радвам че борбата продължава в поредица от следващи издания!

от Симо / дата: 21 апр 2017

Уважаеми Мьобиус! Вече са подготвени горивата които ще заместят нефтените деривати. Това е причината за увеличения добив на нефт по света. Всеки производител се стреми да вземе колкото може повече печалба, дори и при поевтиняването на продукта. Как си обясняваш отварянето на запечатаните нефтени кладенци в САЩ. Те могат да изчакат вдигане на цените когато нефта се поизчерпи,нали? Ако рязко се премине на нов вид енергийни източници ще се срине половината от световната икономика и милиарди хора ще загубят препитанието си но вече имаме хибридни автомобили,нали? Имаме слънчеви и вятърни инсталации. В продажба са и агрегатите на професор Чуканов. Има в продажба и автомобили-дронове. Ще започне и масовото им производство. Бавно и полека но промените са в ход. Настъпват. За сега не виждам как ще бъдат заменени,парите, като стимул за развитие на науката и техниката и на самото общество дори..

от Мьобиус / дата: 18 яну 2017

Уважаеми Господа,
Това за което мечтаете няма да се случи в близко,дори в по далечно бъдеще. Помислете защо!!!!. Още икономиките се определят от петрола и газа. Светът се ръководи от ПАРИТЕ получени по какъвто и да било начин. А, те главно се използват срещу хората - като оръжие. Тогава какви ги бръщолевите тук, слезте на Земята и действайте!!!!!.

от Наско / дата: 18 яну 2017

Едно ново и много приятно явление в българската фантастична литература. Богат информационен материал и интересни гледни точки за явления чиито обяснения сме приемали на доверие и в училище и в университета. Чакам следващите продължения на сагата "Оцеляване сред звездите". Искам да имам целия комплект!

от Киров / дата: 31 дек 2016

Бих искал да живея в такова бъдеще! Какви снимки само бих направил! Грандиозни! Юпитер и Сатурн,отблизо! Марс с Фобос и Деймос - две луни над главата. Пет нощи бях в бъдещето.

от Драгиеви / дата: 14 дек 2016

Дали ще дойде това време да се придвижваме свободно между планетите от Слънчевата система. В книгата е описано с въображение и бихме искали да е така още утре. Безгрижни дни на Марс, снимки и спомени от пръстените на Сатурн, от бушуващи бури в атмосферата на Юпитер, японци с камери пред обширни хотелски прозорци. Би било прекрасно да стане

от Краси Кънев / дата: 07 дек 2016

Интересно е описанието на технологията на магиите. Логично е магия като предварителна програма за управление на енергия да бъде активирана чрез жест (задействане на пусков елемент), гласова команда или сензор за движение, за топлина или светлина. Увлекателна и възможна гледна точка!

от Брадата / дата: 06 дек 2016

Прочетете тази книга.
Ще останете изненадани от много неща:
1. Самата идея;
2. Задълбочени познания по теория на боя:
3. Интересни обрати в повествованието;
4. Дори във, на пръв поглед, фантастичните похвати, има над какво човек да се замисли... Дали пък, не е възможно?!
5. Много адекватни пояснения в техническите детайли.
Дано да има продължение.

от Goshe75 / дата: 06 дек 2016

Най-сетне нещо по-различно с по-задълбочени познания в науките.

от Евгени Стойнов / дата: 06 дек 2016

Не бях чувал името на автора до сега, но тази книга се оказа доста интересно четиво. Има оригинални идеи и разказът е много динамичен. Аз съм човек, който много се интересува от военни тактики и въздушни битки и ми беше интересно да видя как авторът ги описва.
Евгени

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]