Химическо оръжие

Автор: Иван Попов; Георги Попов; Цветан Попов; Десислава Попова

Коментари: 3

Издател Военно-издателство
Брой страници 264
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 431 грама
Размери 16x23
ISBN 9789545095597
Баркод 9789545095597
Категории Военна техника, Техника, Книги

Монографията е посветена на един от най-актуалните видове оръжия за масово унищожение - химическите. В нея са разгледани: историята на създаване и употреба на химическите оръжия; международната дейност за забрана и унищожаване на химическите оръжия; способите и средствата за употреба на химически оръжия; свойствата, характеристиките, характерът на замърсяване на различните обекти и поразяващото действие на основните бойни отровни вещества; съвременните способи и средства за индикация и обезвреждането им; ефективните средства за защита; унищожаването и утилизацията на натрупаните запаси от химически оръжия.
Монографията е предназначена за висшите учебни заведения, подготвящи специалисти по национална и екологична сигурност, ядрена, химическа и биологическа защита, пожарна безопасност и защита в критични ситуации, за личния състав на Българската армия и формированията за гражданска защита, за специалисти от областните и общинските управи, занимаващи се със защита на населението и националното стопанство в критични ситуации, както и за широк кръг читатели, интересуващи се от тези въпроси.

от Ценко Вапцаров / дата: 23 ное 2016

Книгата съдържа актуални и съвременни факти и данни, представляващи интересза широк кръг читатели. Прочетох я с интерес и много ми хареса.

от Николай Спасов / дата: 23 ное 2016

Книгата е подходяща не само за учебни заведения и институти, но и за широк кръг читатели интересуващи се от тези въпроси. Заслужава висока оценка.

от Божурка Атанасова / дата: 23 ное 2016

Книгата "Химически оръжия" е интересна не само за специалисти, но и за по-широк кръг от читатели. Запознаването с пагубното моментно и дълготрайно въздействие на специфични видове химически съединения върху хората, фауната и флората на земята помага за осъзнаването на необходимостта от тяхната безпрекословна забрана. Книгата има научна и познавателна стойност. Благодаря на авторите за историческата ретроспекция и представянето на актуалното развитие на химическите оръжия.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg