Ново учение за София - Премъдрост Божия

Автор: Архиепископ Серафим
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Любомъдрие
Брой страници 370
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 439 грама
Размери 17x24
ISBN
Баркод
Категории Православна църква, Християнство, Религия, Хуманитарни науки, Книги

Пред българския читател се представя основния и най-важен богословски труд на Архиепископ Серафим (Соболев) - "Новото учение за София - Премъдрост Божия". Написването му е отговор на мъдруванията на П. Флоренски и прот. С. Булгаков на тема "София" - какво е това, каква е тя и т.н., които в края на краищата стават еретическо гностично учение. Обиграването на богословски понятия, смесването им с гностичната терминология на античните гностици прави съчиненията на Булгаков и Флоренски с неяснотата си и със загадъчната си мистика примамливи за светската интелигенция и за рационалистично мислещите богослови. Между това, гностичната мистика съвсем не е безобидно занимание, а пряко общуване със света на падналите бивши ангели, обърнали се на поднебесни духове на злобата - бесове. Или по думите на Архиеп. Серафим, точно и ясно казано: "Сектанската мистика е тайно общуване с бесовете, а нашата православна мистика е тайно общуване с Бога."

За наша чест и радост трудът на Архиепископ Серафим е написан в България и е издаден в нашата столица - град София, единственият град в света, посветен на Господа нашего Иисуса Христа - Предвечната Премъдрост Божия (София) - Предвечното слово (Логос) на Бога Отца.
Да имаш столица, посветена на нашия Спасител, е извънредна милост Божия, но и отговорност на българския народ пред Бога за великия дар, който той притежава.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]