Пътеводител в алтернативната медицина за лекари

Автор: Д-р Мел Боринс

Коментари: 1

Издател Кибеа
Преводач Ирина Манушева
Брой страници 328
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 531 грама
Размери 16x23
ISBN 9789544747411
Баркод 9789544747411
Категории Практическа и алтернативна медицина. Още..., Медицина за всеки, Книги

„Пътеводител в алтернативната медицина за лекари“ от д-р Мел Боринс е книга, която представя най-често срещаните терапевтични методи в областта на алтернативната медицина, на основа на последните научни изследвания и открития.

Д-р Мел Боринс е общопрактикуващ лекар с частна практика, който вече повече от двадесет години обучава свои колеги в областта на допълващата и алтернативната медицина, психологичната помощ и психотерапията, овладяването на стреса и комуникацията.

В книгата си „Пътеводител в алтернативната медицина за лекари“ авторът образова както лекари, така и пациенти за това кои лечения в сферата на алтернативната медицина работят, кои не работя и защо. Книгата помага за по-доброто приложение на алтернативните медицински похвати, с полезна информация и конкретни указания.

Американската асоциация за холистична медицина утвърждава основни принципи, които вдъхновяват и ръководят практикуващите лекари, като в същото време им напомнят за основните ценности на истинските лечители.

Използвайте разнообразие от безопасни и ефективни възможности за диагностика и лечение, включително съвети за промяна в начина на живот и грижи за себе си, допълващи подходи и конвенционални медикаменти и хирургия.
По-добре е да търсите основните причини за болестта, отколкото да лекувате само симптомите.
Важно е да определите какъв е човекът с болестта, а не само каква е болестта на човека.
Превенцията обикновено излиза по-евтино.
Болестта е проявление на дисфункция на човека като цяло, а не изолирано събитие.
Определящо за изхода от лечението е качеството на връзката между лекаря и пациента, при която се насърчава независимостта на пациента.
Идеалната връзка между лекаря и пациента взема под внимание потребностите, желанията, съзнанието и прозренията както на лекаря, така и на пациента.
Личният пример на лекарите упражнява голямо влияние върху пациентите.
Болестта, болката и процесът на умиране могат да са възможности за пациентите и лекарите да продължат да се учат.
Насърчавайте хората да използват лечебната сила на любовта, надеждата, хумора и ентусиазма и да се освобождават от токсичните последици от враждебността, срама, алчността, потиснатостта, продължителния страх, гняв и мъка.
Най-силното лекарство е безусловната любов. Лекарите трябва да се стремят към нагласа на безусловна любов към пациентите си, към себе си и колегите си.
Оптималното здраве е нещо много повече от липсата на болести. То е съзнателно следване на най-висшите ценности на физическите, външните, психичните, емоционалните, духовните и социалните аспекти на човешкия опит.

от Емилияна Благоева / дата: 17 авг 2016

Д-р Мел Боринс е не само изключителен лекар, но и много талантлив писател. Разностранните му интереси и изследователската му работа в областта на алтернативната медицина го квалифицират между малкото северно-американски лекари, които са способни да предложат като лечение нещо повече от фармацевтика. Практиката му като семеен лекар е много натоварена. Всичките му пациенти го оценяват високо и твърдят, че са наистина щастливи да се лекуват при него. Книгата му "Пътеводител в алтернативната медицина за лекари" грабва още от първата страница, не само с богатството на поднесената информация, но и с изключителния стил на писане и богатството на езика. Чете се много леко, "на един дъх" и е подходяща както за медицински професионалисти, така и за широката публика. Впечатляваща е литературната справка в края на книгата и изследванията, които е направил, за да поднесе на читателите последната научна информация в тази област. Без кол***ние бих препоръчала книгата му на всеки, който се интересува от алтернативна медицина.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]