Планираният хаос

Автор: Матей Вишниек
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател Авангард принт
Преводач Огнян Стамболиев
Брой страници 256
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 352 грама
Размери 14x20
ISBN 9789543373000
Баркод 9789543373000
Категории Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Намираме се в Париж, в редакцията на голяма радиостанция, където новините за различни инциденти и катастрофи, пожари, наводнения, земетресения, терористични атаки на ислямисти, банкови кризи, войни и дори планетарни катастрофи се „изливат“ като безспирен порой, при това денонощно в ефира.

В друг план - една тайна окултна международна организация подготвя - при строга секретност! - голям проект за радикална промяна в живота на планетата: чрез контрол на информацията и създаването на един... „планиран хаос“, на едно „превантивно“, предохранително „безредие“. И колкото и да е неочаквано и стран-но, този секретен проект предвижда и протокол за сътрудничество между човешката раса и расата на „плъховете мутанти“...

Написан от първо лице, единствено число, в сегашно време, този актуален, новаторски роман, в който се преплитат реалното и фантастичното, е решен в определено журналистически стил. Основната тема е за информацията, по-точно за свръхинформа-цията, която като мощна лавина залива нашия ден. Защото, колкото и парадоксално да звучи - свръхинформираният, преситен от новости и сензации човек, днес е и един определено парализиран човек! Как се преминава от едната крайност към другата - от парализирания от цензурата по времето на комунизма човек до също парализирания, но от свръхинформацията индивид - ето един интересен механизъм, който единствено иронията на Историята може да създаде.

Авторът, световноизвестният белетрист, драматург и поет, познат и у нас, Матей Вишниек, ни представя оригинален и силен роман манифест, радиография на тази нова форма за „промиването на мозъци“.

Огнян Стамболиев

от Николай Кротев / дата: 06 юли 2016

към " 1. ИВАН ХАДЖИЕВ 05.07.2016"
Чекни непременно и Картареску:
1. https://www.helikon.bg/books/76/-Носталгия.-Пет-новели_127911.html
2. https://www.helikon.bg/books/56/-Ослепително.-Пълно-издание_166576.html

от ИВАН ХАДЖИЕВ / дата: 05 юли 2016

Матей Вишниек е наистина голям писател= Гледах пиесата му в Народния театър - Дребна работа за стар клоун= Много силен текст!
Романите му които проч?тох досега Паника в Париж и Господин К на свобода са много интересни оригинални= Ние нямаме подобен автор = Оказа се, 'че румънската литература е много интересна и на световно ниво Досега не я познавах но след Елиаде Чоран Матей Вишниекр Никита Станеску Марин Сореску си промених мнението

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]