Философски драски и шарки

Автор: Ангел Стефанов

Коментари: 0

Издател Фабер
Брой страници 156
Година на издаване 2003
Корици меки
Език български
Тегло 175 грама
Размери 0x0
ISBN 954775193X
Баркод 954775193X
Категории Философия. Есеистика, Философия, Хуманитарни науки, Книги

Тематичната пъстрота и жанровото разнообразие на четивата в тази книга сякаш сами ме тласнаха към Дядо Вазовата непринуденост на заглавието. То подсказва, че тя няма монографичен характер. Тя е първата ми такава книга, но не поради това, всъщност случайно, обстоятелство намирам за нужно да кажа няколко думи за оправдание на нейната поява.
Някои от нещата в това съчинение не са били публикувани досега, други - например всички онези с обществени резонанси - са били публикувани някъде. Мотивът ми за предлагането им тук се оттласква именно от това "някъде". Това "някъде", в което написаното се е появило, за да удостовери творческа активност, претендираща за някаква, дори и измамна значимост, но примирено предусетила мимолетния си контакт с малобройна четяща публика. Имам предвид спорадично и неритмично появявалите се през последното десетилетие сборници с материали от кратки конференции или паметни чествания на отишли си от този свят колеги. Сборници малотиражни, които не се появяват по сергиите на книжния пазар. Ако изобщо легнат в прашните хранилища на някои библиотеки, те остават като рядко докосвани спомени за родилите ги събития по домовете на сътрудничелите в тях, и рядко четящи се един друг, автори.
Затова, а не заради някакво недобре премерено творческо самочувствие, реших да публикувам това четиво с увереността, че то е почти, да не кажа съвсем, неизвестно на моите колеги и приятели, и най-вече на изкушената от философски размишления и интереси широка читателска аудитория.
София, март 2003 г.

Ключови думи: Голямото четене

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]