Държавна сигурност - мит и реалност

Автор: Бончо Асенов

Коментари: 0

Издател Албатрос
Брой страници 232
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 313 грама
Размери 14x21
ISBN 9789547511224
Баркод 9789547511224
Категории Съвременна българска история, История на България, История, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 10.00 лв.

Книгата е предназначена за служителите на Държавна сигурност, за да преоценят още веднъж своето минало и да са спокойни, че са изпълнявали патриотичния си дълг, защитавайки националната сигурностна страната в тогавашните сложни времена на световно противоборство и Студена война.
Тя е предназначена и за агентите на Държавна сигурност, които не трябва да се срамуват от съдействието, което са оказвали на българската държава в опазването на нейната национална сигурност през този период.
Тя е предназначена и за младите хора, за да разберат една от истините за близкото минало на своята страна, което ще ги направи по-трезви и устойчиви на всякакви опити за тяхното манипулиране.
Тя е предназначена и за всички български граждани, които независимо от изграденото им мнение за Държавна сигурност, ще могат още веднъж да поразсъждават за нейните роля и значение в живота на българския народ.
Тя е предназначена за всички читатели, които са способни разумно и логично да осмислят това противоречиво явление от близкото минало на българския народ - Държавна сигурност.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Професор, д-р, о.з. подполк. Бончо Асенов е роден през 1946 г. в Перник. Завършил е Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". От 1970 до 1981 г. работи в контраразузнаването на МВР. До 1992 г. е преподавател във Висшия институт на МВР. През 1987 г. е хабилитиран за доцент по специалността Защита на сигурността. Понастоящем е професор във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", където преподава по Теория на разузнаването и контраразузнаването. Чете лекции в Нов български университет по Разузнаване и международни отношения. Има издадени 14 книги по проблеми на сигурността и религията. Настоящата книга е тематично продължение на "Теория на разузнаването" (2002 г., в съавторство), "Български ловци на шпиони" (2001 г.) и "Разузнаването от древността до наши дни" (2003 г.).