Вдовицата на бога

Автор: Пламен Григоров
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 6

Издател Распер
Брой страници 312
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 405 грама
Размери 14x21
ISBN 9789543451036
Баркод 9789543451036
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Той можеше да вижда насън като наяве. Затваряше очи, спомняше си миналото и виждаше бъдещето. Можеше "да влезе" във всеки човек, можеше да го "изтрие" и да вкара в тялото му друг, който да изпълнява безпрекословно неговите заповеди. Можеше да подчини всеки човек или животно и да го превърне в своя марионетка.
Научи се да излиза от тялото си и да се вселява в съзнанието на друг. Но не го правеше. Петдесет години живя с товара на Силата като обикновен човек и не пожела да се ожени за Вдовицата на Бога. А тя му се предлагаше с цялата си прелест и зловещина. Но пред нея Пантелей Пантев предпочете Поезията...
Само че Властта - Вдовицата на Бога, го беше залюбила до смърт...

от Донка Попова / дата: 16 юли 2017

Пламен Григоров като български писател беше изненада за мене, може би защото дълго време живях в чужбина и не следих развитието на нашата литература. Прочетох романа "Вдовицата на бога", без да усетя как беше минал един ден, въпреки че очакванията ми не бяха кой знае какви. Но не се оправдаха. Г-н Григоров е майстор на словото, което се лее леко и неподправено в целия роман, размислите на героите му са мъдри, умни и човеколюбиви, те са майсторски изградени и истински, едновеменно с положителните качества и недостатъците си. Много ми хареса подводното философско течение в романа, което го нарежда сред шедьоврите на днешната световна литература. Мисля, че за П. Григоров тепърва ще говорят литературните критици.

от Цончо Драгански / дата: 05 юли 2017

Този роман ме върна към "Майсторът и Маргарита" на Булгаков. Радвам се, че българин може да мисли и пише по този начин. Страхотна книга.

от Аднан Повзнер / дата: 08 май 2017

П. Григоров е непознат за мене автор, но този негов роман ме изненада. Тъй като много години е бил топ-журналист, явно това се е отразило да отличното му перо. Григоров владее перфектно българския език, стилът му е блестящ и виртуозен, наситен с много публицистични елементи, героите му са пълнокръвни и запомнящи се. Струва ми се, че едва ли има на небосклона на днешната българска литература по-талантливо написано произведение, което засяга злободневни теми от българския политически, пък и не само политически, живот. Пожелавам на автора да напише още романи, защото обществото ни има нужда от тях.

от Севда Бучкова / дата: 18 апр 2017

За мене Пл. Григоров е непознат като писател, макар че съм чела някои негови статии в пресата - мисля, че те бяха отпечатани в Н. Труд или Труд, не съм много сигурна. Но ми правеше впечатление с високопрофоесионалното си перо. Прочетох романа "Вдовицата..." и се изненадах защото не беше наложен като еталон на съвременна литература. А това напълно може да се каже за този роман, в който са разкрити много явни и задкулисни въпроси, които касаят днешното и миналото в България. Най-важното сперед мене е, че романът е четивен и неочаквано стигнах до края. Героите са свежи, интересни, със загадъчна философия, която дори да не приемаш, запечатваш в съзнанието си.

от Мариан Христов / дата: 12 окт 2016

Тази книга трябва да бъде прочетена от всички депутати и министри, защото както казва авторът: "Глупакът е по-страшен от престъпника!"
Прочетох този роман на един дъх, но вече месец не мога да се откъсна от него и го препрочитам. Смятам, че това е една истинска кнега каквато не бях чел през последните 20 години.

от Петьо Минчев / дата: 27 юли 2016

Познавам Пламен Григоров като журналист и публицист. Прочетох този роман на един дъх. Невероятно четиво. Не бих казал, че е за всеки, но се чете леко въпреки дълбочината и сложността на сюжета. Романът започва като криминална история, но прераства в дълбока философска и психологическа драма, която търси отговори на въпросите за смисъла на живота и любовта, за значението на парите и силата на видимата и невидима власт. Това е един роман за преображението и пресътворението на човека, на всеки един от нас. Препоръчвам го на всеки, който обича истинската, витална литература.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]