Тайни общества и подривни движения

Автор: Неста Х. Уебсър

Коментари: 8

Издател Веси
Преводач Галин Йорданов
Брой страници 576
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 514 грама
Размери 14x20
ISBN 9789549640922
Баркод 9789549640922
Категории История, Книги

Неста Хелън Уебстър (1876-1960) е английска историчка, посветила трудовете си на недостатъчно осветлени от официалната наука факти, касаещи най-важни за света събития. Тя е крупна фигура сред историците ревизионисти от първата половина на ХХ век.

В това свое пространно изследване авторката проследява нишката на влиянието, което тайните общества са оказвали върху историческите събития от древността до 20-те години на ХХ век. Как сектите през ранното християнство поругават учението за Спасителя и как ислямът се разделя на сунити, шиити и пр. Как през Средновековието и Ренесанса богоборческата идея работи срещу установения обществен ред, като полага основите на т.нар. революционни движения, за да се стигне до "катаклизмите" (както г-жа Уебстър сама ги нарича) на Първата световна война и Болшевишката революция в Русия.
Кои са онези загадъчни "скрити повелители", определяли хода на човешката история през вековете и напътствали обвитите в мистична тайнственост ордени на рицари тамплиери, съзаклятници илюминати, "общества" на розенкройцери, окултисти и теософи, масонски ложи и подривни революционни движения?

от Патриот / дата: 31 яну 2017

Задължителна книга за всеки човеколюбец!
За да имаме шанс да се преборим със Злото, трябва първо да изучим истинската му същност!

от тампиерът / дата: 04 яну 2017

Този професионален научен труд, погрешно наричан книга или книгата, е преиздаван над 17 пъти. По този труд и до днес се обучават английските тайни служби. Може би по тази причина английската корона се спасява от участта на останалите европейски монархии. Този научен труд е безпристрастен азбучник на всички тайни общества и подривни движения до френската революция.

от касъл / дата: 16 юли 2016

Класика! Едно от най-ценните и задълбочени изследвания по темата.

от иванов-софия / дата: 29 юни 2016

Гери-Никол, все още не са ви ясни доста неща точно в тази материя!Не върви някакси да коментирате, без да имате стабилна основа, т.е. да сте достатъчно добре информирана за определени исторически събития.Това личи от мнението, което изказвате!Тази книга се цитира от редица безспорни авторитети, които просто е невъзможно да грешат в преценките и коментарите си.Имате да прочетете огромно количество литература, за да успеете да отсеете зърното от плявата!Това е моето лично мнение, и въобще не желая да навлизам в какъвто и да било спор с Вас, или пък да се изказвам от позицията на последна и най-висша инстанция, и така да насочвам мислите и действията ви в определена посока!Всеки сам преценява и си носи кръста!В случай, че пожелаете да се информирате за повечето исторически събития и да осъзнаете ролята на задкулисието съм в състояние да ви препоръчам литература на български и на английски език!Опитайте се да разсъждавате, и когато започнете да схващате истинската същност на нещата и да подреждате огромния пъзел в световната политика, то тогава може би ще ви просветне в съзнанието, и ще разберете огромните масови заблуди на които сме ставали свидетели, особено напоследък!

от Гери-Никол до 3 / дата: 18 юни 2016

Да бЕгам ли? Ех, защо всички, вярващи в конспиративните бълнувания, често се оказват я диалектно говорещи, я неграмотни... Случаенос? Немисла!

от До т.н. Гери - Никол / дата: 17 юни 2016

Т.н. Гери-Никол, бегай, ама далеч, далеч оттук! Не е лъжица за твоята уста нито книгата, нито темата.

от Гери-Никол до 1 / дата: 13 май 2016

"... пространен труд и най-вече обоснован на факти..." - там е работата, драги ми Иванов, че бълнуванията на тази фашистка не почиват на никакви документални свидетелства.

от иванов-софия / дата: 12 май 2016

Повече от 10 год. търсех тази книга, и ето, че най-после успях да се сдобия с нея!Похвално е, че я преиздадоха, защото цената беше стигнала до небесата- на Славейков ми искаха 100 лв.Иначе този пространен труд и най-вече обоснован на факти, и то безспорни помагат на хората да разберат защо някои събития са настъпили, кои са главните действащи лица, всъщност останали в задкулисието, но играещи главна роля,какво се случва в момента в световен мащаб и какво предстои да се случи.Прекалено много "неудобни" истини има в книгата за съжаление на някои организации, претендиращи да дърпат конците и да насочват събитията в желаната от тях посока.Това не е поредната евтина сензация, каквито днес се разпространяват предостатъчно и объркват хората още повече, вместо да внесат яснота по някои наболели проблеми.Отделеното време за прочитането и, няма да е загубено.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg