Наказателнопроцесуално право. Ръководство за студенти

Автор: Никола Манев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Сиела
Брой страници 468
Година на издаване 2018
Корици меки
Език български
Тегло 414 грама
Размери 14x21
ISBN 9789542820161
Баркод 9789542820161
Категории Право. Същност и видове, Право, Книги, Учебна литература за висши учебни заведения, Учебна литература, Учебници

Настоящото издание има предназначението на курс за подготовка по Наказателнопроцесуално право, който трябва да бъде развит при изнасяне на лекции по тази задължителна за студентите-юристи учебна дисциплина, на предвидените семинарни занятия и в хода на самоподготовката. Кратко и съдържателно са развити въпросите от общата част на наказателния процес, досъдебното производство и съдебното производство. Изложението е организирано предвид съдържанието на Наказателнопроцесуалния кодекс от 2005 г. и курса по Наказателен процес на акад. Ст. Павлов, който остава най-сериозният труд в тази област на научното познание.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Никола Манев е доцент по Наказателен процес в Института за правни науки на БАН, Пловдивския университет \"Паисий Хилендарски\", Варненския свободен университет \"Черноризец Храбър\" и Нов български университет. Преподава учебната дисциплина \"Основи на правото\" в Икономически университет - Варна. Доктор по право, автор на три книги и на статии, студии и рецензии, главно в областта на наказателно-процесуалната наука. Експерт е във Върховната касационна прокуратура. Член е на редакционната колегия на списание \"Правна мисъл\".