Донеси ми главата на принца. Ако с Фауст не успееш. Просто шеметен фарс

Автор: Роджър Зелазни, Робърт Шекли

Коментари: 6

Издател Бард
Преводач Владимир Германов
Брой страници 720
Година на издаване 2016
Корици твърди
Език български
Тегло 1028 грама
Размери 15x22
ISBN 9789546556615
Баркод 9789546556615
Категории Фантастика, фентъзи. Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Алтернативно фентъзи, невероятно увлекателно и стойностно.

Ако не ви е чужд сатиричният възглед за света, ако вярвате в законите на Мърфи – тази история е точно за вас.

Тази съвместна поредица от автора на приключенска фантастика Зелазни и хумориста Шекли е в духа на Тери Пратчет и Дъглас Адамс. Тя е и пародия на целия фентъзи жанр. Авторите се подиграват с всички клишета от приказките: принцът е страхливец, принцесата е сприхава...
Ако нямате чувство за хумор, не си правете труда да я четете. Тя не желае – и не може – да бъде приемана сериозно! Сюжетът – един амбициозен дявол се опитва да докаже, че приказките не винаги завършват щастливо – става повод за подигравки към бюрокрацията (истинския ад), Дядо Коледа и целия цивилизован свят.

Ключови думи: Изборът на книжарите за 2016, Обещах си да прочета, Подари за Коледа

от Мая Илиева / дата: 22 дек 2019

Любима! С удоволствие си купих книгата въпреки, че съм чела поредицата преди години.

от Ана Соколова / дата: 23 фев 2017

Любима :)

от Rosie / дата: 21 апр 2016

Толкова съм щастлива, че са преиздадени и то в една обща книга! Донеси ми главата на принца е първата книга, която прочетох като дете извън учебните задължения и толкова години след това фентъзито ми е на сърце. Разкошна поредица!

от Тома / дата: 21 апр 2016

Купих си книгата и все още не съм я прочел цялата, но със сигурност мога да кажа, че си заслужава.

от Станко / дата: 07 мар 2016

Ще видя как е. Лично за мен Зелазни е доста скучен. Има някои добри попадения, подобно на всички останали писатели,но като цяло ми се струва доста надценен.

от наталия цонева / дата: 23 фев 2016

Книгите са невероятно (всяка от трите части съм я чела преди двадесет години като самостоятелна книга)- забавни, остроумни, увлекателни. доскоро ги търсех по антикварните книжарници, но никъде нямаше запазен екземпляр. Страхотно е, че ще ги издадат заедно, нямам търпение!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Роджър Зелазни (1937-1995) постави началото на Новата вълна във фантастиката в средата на 60-те години на миналия век. Наблягайки на психологическата обосновка на действията на героите си, съчетавайки я с разнообразие от идеи и сюжети, които често размиват границите на фантастика и фентъзи, творчеството на Зелазни скоро спечелва уважението на читателите и критиците. Удостоен с 6 награди Хюго и 2 Небюла.
Най-известните му произведения са \"Хрониките на Амбър\", \"Създания от светлина и мрак\" , \"Господарят на светлината\".

Библиография
Романи (по азбучен ред)
Bridge of Ashes (1976)
Changeling (1980)
The Changing Land (1981)
Creatures of Light and Darkness (1969)
Damnation Alley (1969)
A Dark Traveling (1987)
Dilvish, the Damned (1982)
The Dream Master (1966)
Doorways in the Sand (1976)
Eye of Cat (1982)
Here There Be Dragons (1992)
Isle of the Dead (1969)
Jack of Shadows (1971)
Lord of Light (1967) (2)
Madwand (1981)
A Night in the Lonesome October (illustrated by Gahan Wilson) (1993)
Roadmarks (1979)
This Immortal (1966)
To Die in Italbar (1973)
Today We Choose Faces (1973)
Way Up High (1992)
Wizard World (1989) (compilation of Changeling and Madwand)

АМБЪР
The Amber series (1970-1991)
First Chronicles:
Nine Princes in Amber (1970) (2)
The Guns of Avalon (1972)
Sign of the Unicorn (1975)
The Hand of Oberon (1976)
The Courts of Chaos (1978)
Second Chronicles:
Trumps of Doom (1985)
Blood of Amber (1986)
Sign of Chaos (1987)
Knight of Shadows (1989)
Prince of Chaos (1991)

Amber short stories
The Complete Amber Sourcebook (1996)
Roger Zelazny\'s Visual Guide to Castle Amber (1988)

РАЗКАЗИ
And the Darkness is Harsh (1994)
The Doors of His Face, the Lamps of His Mouth (1971) (2) (4)
Four for Tomorrow (1967)
Frost and Fire (1989) (2) (2) (3)
The Illustrated Roger Zelazny (1978)
The Last Defender of Camelot (1980) (3) (2)
My Name Is Legion (1976) (2)
Unicorn Variations (1983) (2)
Uncollected Stories
Amber Stories
Recent Stories (2)
Older Stories (pre-1972)

В СЪАВТОРСТВО
The Black Throne (with Fred Saberhagen) (1990)
Bring Me the Head of Prince Charming (with Robert Sheckley) (1991)
Coils (with Fred Saberhagen) (1980)
Deus Irae (with Phillip K. Dick) (1976)
Donnerjack (with Jane Lindskold) (August 1997)
A Farce to Be Reckoned With (with Robert Sheckley) (1995)
Flare (with Thomas T. Thomas) (1992)
If at Faust You Don\'t Succeed (with Robert Sheckley) (1993)
Lord Demon (with Jane Lindskold) (August 1999)
The Mask of Loki (with Thomas T. Thomas) (1992)
Psychoshop (with Alfred Bester) (July 1998)
Edited/Sponsered By Zelazny
Alien Speedway series (1987-1988)

Combat Command:
#6: The Black Road War (by Neil Randall, set in the Amber universe) (1988)
#? Seven No-Trump (by Neil Randall, set in the Amber universe) (Feb. 1988)
Forever After (with Robert Asprin, David Drake, Jane Lindskold, & Mike Stackpole) (1995)
Nebula Award Stories 3 (1968) (3) (4)
Warriors of Blood and Dreams (1995)
Wheel of Fortune (1995)
The Williamson Effect (1996)
Non-Genre Works by Zelazny
Hymn to the Sun An Imitation (poetry) (February 1996)
Poems (poetry) (1974)
To Spin is Miracle Cat (poetry) (1981)
When Pussywillows Last in the Catyard Bloomed (poetry) (1980)
Wilderness (fiction) (with Gerald Hausman) (1994)

Преводи
Bulgarian, Croatian, Czechoslovakian, Dutch, Estonian, Finnish, French, German, Hebrew, Italian,
Japanese, Korean, Lithuanian, Polish, Portuguese, Romanian, Russian, Serbian, Spanish, Swedish