Храната, която не е храна

Автор: Росица Тодорова

Коментари: 3

Издател Распер
Брой страници 104
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 150 грама
Размери 14x21
ISBN 9789543450961
Баркод 9789543450961
Категории Здраве. Пол. Възраст, Медицина за всеки, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 10.00 лв.

Днешният масов пазар ни предлага преди всичко храна, която не е храна. Да се говори за "вредни храни" е цинизъм. Щом една храна е вредна, значи не е храна. Тя не трябва да се слага в специални списъци, а трябва да бъде забранена.
Прочетете тази книга! Тя може да уплаши глупака, но за умния ще отвори нови врати и пътища. Защото не е вярно, че няма истинска храна, с която да се сдобием. Има!

от Милена Хасърбасанова / дата: 27 юни 2017

Не обичам този вид книги, които ме плашат и ме карат да се страхувам за здравето си. Повечето статии в нея не бяха изненада за мене. Но си задавам въпроса нима производителите на храни искат да ни убият? Хормони, Е-добавки, консерванти, подсладители, подобрители, натриев глутамат, трансглутаминаза, нишестета и гм-съставки. Как обикновеният българин и потребител да се справи с тях? Има ли органи, които да са загрижени за него и да контролират процесите на производство? След като прочетете книгата, толкова ще се шокирате, че няколко дни няма да посещавате местния супермаркет.

от Марин Демирев / дата: 31 мар 2017

Когато чета подобни книги, изпитвам желанието никога повече да не вляза в магазин за хранителни стоки. Умът ми не може да побере истината за днешната хранителна продукция. Как е възможно например колбасите да се нарекат храна, пък и други продукти като сирената, пък и хлябът. Нашите производители са решили окончателно да ни довършат с букета от химикали, които влагат в храните - натриев глутамат, различни видове отровни лепила - трансглутаминаза,, подсладители като аспартам, да не говорим за генномодифицираната соя, нишесте, царевица, пшеница и пр. Едва ли скоро нещо ще се промени. Превърнахме се в боклучийското кошче на Европа, пък и на света с отровните асортименти, от които ядем всеки ден. Възмущението ми е безгранично!

от Зоя Милева / дата: 17 авг 2016

Аз съм човек, загрижен за здравето си и подбирам внимателно храните си. Когато чета подобни книги, които разкриват престъпната същност на производителите на сурогатите, които кой знае защо, наричат "храни", се отвращавам и се питам докога ще ни лъжат, тровят и разболяват? Защо превръщат в ментета млякото, сиренето, саламите, изварата, маслото?! Докога агенцията по безопасност на храните няма да си мръдва пръста и да ги глобява и дори осъжда на затвор? Нека производителите им сами да си ядат тези шедьоври на инженерната индустрия и химия.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg