Скитникът и синовете

Автор: Александър Секулов

Коментари: 4

Издател Сиела
Брой страници 222
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 459 грама
Размери 14x21
ISBN 9789542819424
Баркод 9789542819424
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Под издутите платна на БЪРБОЛЕТА, яхта с две мачти, дървен борд, тъмнозелен корпус и синя палуба, изправен срещу изстрел от пиратска гемия, капитан Йосиф приема, че ще живее в празнота. Капитанът е неотразим мъж, тъжен любовник, ведра душа.
Знае, че две неща примиряват мъжа с времето – жените и лодките. Висок, зеленоок, със сребрееща коса и огромни ръце, капитан Йосиф има щастливата усмивка на човек, комуто Бог е дал всичко, което e пожелал: него самия.
Ако има нещо, което не умее ни по суша, ни по море, то е общуването с деца на борда на собствената му лодка. Още повече когато едно от тях е собственият му син.

Александър Секулов е автор на романите „Гравьор на сънища”, „Господ слиза в Атина”, „Островът”, „Малката светица и портокалите”, „Колекционер на любовни изречения”, на книга с поезия „Карти и географии”, на сборник с есета „Високите каменни хълмове”.

Ключови думи: Вдъхновение за пролет

от Марина / дата: 16 юли 2016

Прекрасна книга.
П.С. Нали знаете ,разни хора-разни идеали.

от Тихомир / дата: 23 мар 2016

Зле, много зле ! Хаотично, претенциозно и скучно. Без връзка в сюжетната линия, липса на всякаква идея защо се разказва исорията.

от Кремена Богданова Иванова / дата: 14 фев 2016

Секулов се разписа, пак ще започнат претенции на автора към света колко е гениален, а някои дори издават тези напъни вместо да оставят рециклираната хартия върху която издават за по-смислени цели (тоалетна хартия, например).

от Виктория / дата: 10 дек 2015

Господин Секулов - нови издевателства над езика ни ли? Защо? Защо? Вие сте самовлюбен графоман...

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Александър Секулов е роден на 6 януари 1964 година в Пловдив.
Автор е три книги със стихове : " Седмо небе " / 1988/; Високо, над далечината " /1997; "Възхитително и леко " /2003/.


Издал е книга с есета " Майсторът и камъните " /1996/, книга с фрагменти "Високите каменни хълмове/ 2006/, както и публицистичната книга „История на минималната съпротива. Хронологичен роман в една колона".
Автор е на пиесата "Светли хотелски стаи" /2005/.

Автор е на изящния роман „Колекционер на любовни изречения" / издателство „Сиела", 2007 / и на романа „Малката светица и портокалите. История на изчезването" /издателство Сиела, 2009/