Направо през времето или Речка

Автор: Антоанета Богоева
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Факел
Брой страници 148
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 168 грама
Размери 13x20
ISBN 9789544112226
Баркод 9789544112226
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Антоанета Богоева принадлежи към отмиращата категория на писателите, които се осланят най-вече и преди всичко на дарбата си свише. Тя е сред малцината самородни автори, за които литературните компилации, цитатността, перифразите, литературните игри, присъщи на постмодернизма, са съвършено чужди. Естествено, на нея не й липсва контекст, за който ще стане дума. Но той не е съзнателно търсен, а е също така автентичен, както всичко при нея, просмукан сякаш с майчиното мляко. Тя има изяви в трите основни литературни жанра: поезия, проза и драматургия и във всичко, и навсякъде е ПОЕТ. Лириката е нейното амплоа и нейната дълбока същност.
Книгата й "Направо през времето или Речка" съвместява по-пространен текст, определен от авторката жанрово като "роман", и стихотворения в проза, онасловени "Размисли". Романът и стихотворенията в проза съставят концептуално и жанрово единна книга, която по същество е лирическа проза и изненадва с острата си сетивност за природните и човешките феномени, както и с умението си да откъртва оригинални метафори. Това е видно в настоящата й книга.

от Мариана Тодорова, издател / дата: 05 дек 2015

Прекрасна книга, емоционална, дълбока и проницателна, мъдра.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Антоанета Евтимова Богоева е родена в с. Скриняно, Кюстендилско. Гимназия завършва в град Кюстендил, стихове пише от ранна възраст. Свои творби – лирична проза, поезия, журналистика – печата в централната преса. Няколко поредни пъти е носител на първа награда на конкурса „Кюстендилска пролет”; на националния конкурс „Веселин Ханчев” й е присъдена специалната награда. Автор е на стихосбирките: „Между две слънца” (1994); „Парче от слънце” (2002); поемата „О,” (2008); „Острови в съня” (2008) и на семейната сага „Тучница” (2009). Живее в Кюстендил.