Голямата игра Кн.2: Светът на съзнанието или Гносисът и неговата същност

Автор: Кирил Соколов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Световит
Брой страници 300
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 360 грама
Размери 14x20
ISBN 9786197064445
Баркод 9786197064445
Категории Есеистика. Публицистика. Българска, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

"През 2007 г. публикувах книгата "Голямата игра или Светът, в който живеем". Целта, която преследвах с нея, бе да бъдат разкрити и изобличени истините за Голямата игра - играта, която всеки от нас и цялото човечество води за съществуването и оцеляването си и същевременно за разбиране и осмисляне на истините за света и целите на живота. Настоящата книга "Светът на съзнанието или Гносисът и неговата същност" е следваща, втора подред книга за Голямата игра. Но докато първата беше насочена към развенчаването на мита за несъществуването на Голямата игра и разобличаването на нейните методи и средства, настоящата има за цел да разкрие същността на човека като природно и духовно същество, притежаващо способността да мисли, и как тези негови дадености се използват и се приспособяват за постигането на целите на Голямата игра.

Голямата игра е едно закономерно и обективно явление, пораждано от взаимодействието на процеса на оцеляване на човека и процеса на развитие на човешкото съзнание и интелект и на породения от тези процеси феномен на властта. Всеки от нас, независимо дали осъзнава това, участва в нея. За познание на истините за Голямата игра ние не разполагаме с нищо друго освен с нашето мислене, който факт предопределя и актуалността на темата за света на съзнанието и неговата същност. Нещо повече - каквито и други феномени и подходи да бъдат използвани, те ще са само опит за подмяна и манипулация, тъй като няма да са нещо друго, а продукт на човешкото съзнание и интелект."
Кирил Соколов

Авторът е кибернетик и системен анализатор. Има практически опит от сферата на производство до външна търговия, от фирмения мениджмънт до инструментариума на властта - този на държавата, на финансовия капитал и на медиите. Опитите му да разбере светът, в който живеем го насочват към изучаване на древните и съвременни духовни учения и практики. Интересите му се простират от езотеризма до съвременната наука, от ролята на съзнанието и човешкият интелект в историята на човечеството до основните фрагменти на Голямата игра в нашето съвремие.

от Евгени Ненков / дата: 10 окт 2019

Най-смислената книга, издавана някога на български.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]