Глюкокортикоид - индуцирана остеопороза

Автор: Цветанка Петранова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Непрекъснато-усъвършенстване-ЕООД
Брой страници 156
Година на издаване 2014
Корици твърди
Език български
Тегло 454 грама
Размери 17x24
ISBN 9786199014769
Баркод 9786199014769
Категории Видове медицина, Хуманна медицина, Медицина, Книги

Глюкокортикоид-индуцираната остеопороза е сериозен здравен проблем, породен от широката употреба на глюкортикоиди в различни сфери на съвременната медицина. Свързаните с нея фрактури са тежко бреме както за пациентите, така и за обществеността, тъй като водят до различни физически и психични последици, включващи допълнително ограничение на функционалния капацитет, депресия, болка и инвалидизация, при вече увредени от подлежащото заболяване индивиди.
Особеностите на този различен тип остеопороза налагат задълбочено изучаване на проблема, което да доведе до навременното му диагностициране, адекватната профилактика и ранното и ефективно лечение.
С монографията се прави обширен и задълбочен преглед на всички аспекти на глюкокортикоид-индуцираната остеопороза, като се подчертават въпросите на разпространението, рисковите фактори, патогенезата, патоморфологията, съвременните диагностични и терапевтични възможности. Отразени са и резултатите от проучванията на автора в тази област. Целта е да се обогати познанието и да се подпомогнат лекарите от различни специалности за оптимизиране на подхода към този труден за оценка и лечение проблем.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]