Светът на Огън и Лед (Неразказаната история на Вестерос и Игра на тронове)

Автор: Джордж Р.Р.Мартин
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 24

Издател Сиела
Преводач Емануил Томов
Брой страници 324
Година на издаване 2014
Корици твърди
Език български
Тегло 1359 грама
Размери 23x29
ISBN 9789542816355
Баркод 9789542816355
Категории Фантастика, фентъзи. Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

САМО ТУК МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПЪЛНАТА ИСТОРИЯ НА ВЕСТЕРОС, ЕСОС И СВОБОДНИТЕ ГРАДОВЕСТОТИЦИ СТРАНИЦИ НОВ МАТЕРИАЛ, НАПИСАН ОТ ДЖОРДЖ Р. Р. МАРТИН СПЕЦИАЛНО ЗА ТАЗИ КНИГАСветът на огън и лед е епично въведение в най-разнообразната и интересна фентъзи сага на всички времена – Песен за огън и лед.

Подгответе се за вълнуващи описания на епични битки, смели завоевания, дръзки бунтове и горчиви предателства.

Тук са събрани познанията, схоластичните догадки и фолклорна мъдрост на майстери, септони, майги и певци. Хрониката се простира от Епохата на зората до Епохата на героите, от идването на Първите до пристигането на Егон Завоевателя, от създаването на Железния трон до Бунта на Робърт и краха на Лудия крал Ерис Втори Таргариен. Описани са всички събития, довели до „съвременните“ борби между Старк, Ланистър, Баратеон и Таргариен в поредицата Песен за огън и лед и сериала на HBO, Игра на тронове.

За да систематизира огромното количество информация, Мартин е обединил сили със създателите на известния фен-сайт Westeros.org – Елио М. Гарсия-Младши и Линда Антънсън.Това е богато илюстровано издание, съдържащо повече от 170 художествени цветни изображения, карти и родословни дървета, което ще ви разкрие пълната история на Седемте кралства, Валирия, Свободните градове, Иб, Летните острови и други земи, които са само споменати в предишните книги на Мартин.

Светът на огън и лед е задължително четиво за всички почитатели на творчеството на Мартин и твърдо доказателство, че перото е по-могъщо от вихър от мечове.

Ключови думи: Популярни бестселъри, Любими поредици и автори, За него

от Влади / дата: 19 авг 2017

Книгата си е супер разбрах толкова много неща за Вестерос , кралете, родовете , драконите и други. Ако не знаете кои са родителите на Джон Сноу тук ще разберете или за рода на Денерис Таргариен.

от Hell / дата: 30 сеп 2016

Това е специално за хейтърите, наоколо...

Защо не започнете да пишете?
Защо не си направите едно издателство, което да превежда Западна или Източна литература?

Много ми се иска да ви видя, сеира... И преди да почнете да се лигавите, че съм от еди кое си издателство и така нататък, ще уточня: Не съм изобщо часто от книгоиздаването в България, за мое съжаление...

Много сме талантливи на критики, извинения и злобеене. Като опре до нещо съзидателно и позитивно, ни свършва горивото. Изчерпваме се!

Това не са коментари.

Това си е "Кучетата лаят, керванът си върви"! Има хиляди други начини да представиш негативната си оценка, но винаги се избира най-лесният. Със първична злоба и завистливи нотки, че някой не ти е обърнал внимание на таланта...

Доктор Дре (особено забавно е когато расисти по наследство си, слагат за прякор, имената на чернокожи изпълнители): От инфантилен човек, инфантилен коментар от три думи!

от Дидо / дата: 08 авг 2015

Толкова мърляво е работено по тая книга, че пожелавам на Сиела да си я продава само на 5 лв., както всъщност си продава повечето книги. Колкото по към края на текста се върви толкова повече грешки и смислови малоумия се срещат. Как пък един компетентен човек не я прочете открай докрай преди да я пуснете. Текстовете към илюстрациите са с объркани посоки, използвани са и почти невъзможни за четене шрифтове на разни пасажи. За хартията, дизайна и сравнението с оригиналното издание, въобще няма да казвам, че предисмтвото не е в полза на Сиела. Избило ви е на печелбарство, но неуспешно уви. Като искате много пари от хората за книга поне я направете добре.

от Йордан / дата: 14 апр 2015

Веселин Нейчев, ако продаваш книгата пиши!!!

от Кирцата / дата: 24 мар 2015

Проблемът на тази книга е автора, а не издателството.

Амбицирал се е да изцеди максимума от неговите малки врагове - читателите. Започна да бълва халтура след халтура, а това по което трябва да работи - кучетат го яли.

Имам предчуствие, че шестата книга от "Песен за ..." ще бъде най-слабата - скалъпена набързо, колкото да издаде нещо, че да не секне сериала.

Доста мърлява работа от страна на Джордж Р. Р. Мартин.

Вярно, всичко е само предчувствие, но като дочакаме 6-тат книга ще видим

от Go4ev / дата: 26 фев 2015

Всеки има право на мнение. Аз въобще не мога да се нарека човек който чете много книги или разбира от издателствата в България или където и да било. Тази поредица обаче си я купих най-вече зареди сериала + въпросната книга. Мнението ми за въпросната книга е, че като всеки почитател на сериала, а вече и на книгите (които се оказаха доста по-добри в интерес на истината от самия сериал) ми хареса като цяло. Грешчици - да има, но една объркана буква или една разделена на две дума. Единствена и най-голяма грешка, която забелязах и ми направи неприятно впечатление е на стр. 319 където просто са объркали реда на Белор I и Дерон I. Тва е като цяло, сега само чакаме 6-тата книга или направо ако може и двете със 7-мата бонус. Живи и здрави.
Коментарът е редактиран от администратор.

от Веселин Нейчев / дата: 19 фев 2015

Това е една от двете книги, които съжалявам че съм купил... Даже някой ако даде 30 кинта му я давам :)))

от Иво / дата: 12 фев 2015

Скъпо, но скъпо.

от Bultra, Пловдив / дата: 11 фев 2015

40 лева за 300 страници, пълни с правописни и пунктуационни грешки, пък били те и написани от Дж. Дж. Р. Мартин ?!? Някой пак се е мъчил "да удари кьоравото", покрай старта на поредния сезон от сериала.

Сиела, издавайте си финансово-правните бумащини, всичко друго не ви се отдава, просто съвет.

от Яна / дата: 25 яну 2015

Книгата е уникална! Заслужава си парите!

от Книгозавър / дата: 30 дек 2014

Надута цена и много лошо издание, пълно с грешки от всякакъв вид!
Феновете да стоят далеч от книгата, това е гавра с Мартин!

от dsaadas / дата: 30 дек 2014

324 страници Сиела и да са си скъсали гъза от работа пак няма да струва повече от 25 лева тази книга и то заради твърдите корици! Надута цена заради автор-а и най - вече предишните му книги от уж поредицата. За мен не си струва. Цената , същата подиграва както издателството на поредицата за " Меч-а на истината " С последната си книга The First Confessor от 400 странички , колко много надуха цената й само заради името на самата книга и автор-а й. Чудно ми е защото точно това за мен смотано с нисък рейтинг издателство е решило да вземе правата в България да издаде книгата ? Ясно е че ще направят всичко за пари. Как при положение , че в сайт-а им всички фентъзи поредици от 400 страница са на по-малко от 20 лева всяка една... това изведнъж изкача с безбожната цена ? Единствения отговор ... хората от издателството са издребняли за парички... и се надяват феновете да си я купят книгата.
Но както казаха по долу... и аз предпочитам да купя книга от друго издателство , вместо да " изпробвам " това точно !
И аз предпочитам да си купя книга на " без известен " автор чий-то рейтинг в известни сайтове за книги е доста по - висок от точно тази книга и книгите дори на този автор ! Мога да визирам няколко такива книги...
Поглднете цената на 2-рата част от Невероятната поредица на Брандън Сандърсън - Летописите на Светлината на Бурята - Сияйни Слова... Книгата е 30 лева заслужена цена ... с невероятна твърд-а и хубава корица за цената си струва! И е 3 може би ако ли не 4-ри пъти, по - голяма от тази книжчица тук, която ни предлагат СИЕАЛ !
И рейтинг-а на тази книга конкретно с Светът на Огън и Лед е доста голям. Но нищо чудно при положение че книгата и поредицата на Брандън има по голям рейтинг от тази на Мартин ! И за какви пари можем да ги намерим ? Не логично различни :) ххаах това може да се случи само в България и конкретно в издателства като това на СИЕАЛ :D .... да не спирам и да повтарям и Прозорец ... издребнелите :)
ЗАСРАМЕТЕ СЕ ! Дано такива издателства спрат да издават книги , проста да спрат, да фалират подяволите. Ще е най - добре.

от Категоричен фен / дата: 27 дек 2014

Сноби. Книгата си е супер, поредицата също и ако някой има проблем с чичо Мартин, ще се разправя с мен! :P А колкото до останалото, еми, не всеки има лукса да може да чете на няколко езика или да може да даде 40 кинта повече, защото е прекалено префинен да изтърпи няколко пунктуационни грешки. Така че, сори bookbinding, сори Към Стоимен, не съм на ваша страна.

от Фирмата / дата: 23 дек 2014

Не си струва. Поредната книга за изкарване на пари от читателите за да могат издателите да печелят на техен гръб!

от Ели / дата: 23 дек 2014

И аз я разгледах, изглежда добре, издателството се е постарало. Проблемът е в автора обаче - дотолкова е разводнил вече историята, че няма накъде. Пише все повече, и все по-встрани, само и само да поддържа интерес, без да може да напише нещо смислено, само и само за пари. Мартин е разочароващ автор - оплита се все повече, губи Фокус, не става вече за четене. Прецака цялата си поредица още от 4-тата книга и става все по-зле. Добре, че пуснаха други интересни автори.

от Много скъпо / дата: 22 дек 2014

Купихме книгата за един приятел и имах шанса да я прегледам. Като цяло не си струва. Има интересни неща, но цената е абсурдна.

от Към Стоимен (или Захари Карабашлиев) / дата: 18 дек 2014

Да беше научил първо името на автора, че не е Дж. Дж. Мартин, а Дж. Р. Р. Мартин. Пише го и на корицата. Ясно е вече доколко си познавач на жанра и колко нищо не си чел. Никак не е абсолютно "избарано", а само що-годе нагодено към оригинала, виж си вътре оформлението и материалите. Но и на теб критерият ти за добро издание е нисък, колко книги да си видял в бара...
За превода - яж си ушите - "танцьор" бил "повратлив"... Айде да не цитирам повече... За цената - и други вече са ти отговорили. Чакаме следващите ти поамериканчени суперлативи без покритие, които често ръсиш на едро...

от Александрина / дата: 17 дек 2014

Изданието е страхотно! Само за ценители!

от Сиелина Колибрина / дата: 16 дек 2014

Голяма глупост. Мислех си, че не може да име нещо по-бездарно от Песен за огън и лед, ама можело.

от Tearshaven / дата: 16 дек 2014

Доктор Дре - ти не си инфатнил, бате, ти си идиот. Пълен.

от Тъмна сестра / дата: 15 дек 2014

Всеки, който провери в интернет, може да види, че цената на изданието на Harper Voyager е 30 паунда. 12.50 е промоционална.

от bookbinding / дата: 15 дек 2014

Сиела да се върнат на Земята ;) Сериозно ли мислят, че тяхното издание е по-добро от това на Harper Voyager (едно от най-големите издателства в света за фантастика и фентъзи) ?? Аз не мисля, че Сиела може да се мерят, като качество на изпълнение и използвани материали с световно признати издателства, но пък цената на Сиела е задминала тази на Harper Voyager, който не вярва да провери в интернет ...12.5 паунда или около 31 лева, за нещо по-качествено ... А и доколкото знам, заплатите в UK и у нас доста се разминават :)

от Доктор Дре / дата: 15 дек 2014

Скука за инфантили

от Стоимен / дата: 15 дек 2014

Най-солидното издание, което съм чел на Дж.Дж. Мартин(а аз съм виждал всичко.) Супер-цена за българското издание - абсолютно избарано и преведено отлично. Неоценимо за всички фенове на фентъзи жанра и на автора.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Джордж Р.Р.Мартин е роден на 20.09.1948 в Байон, Ню Джързи. Има две сестри. Започва да пише много млад, още ученик и продава разказите си (страшни приказки) на съседските деца за дребни монети. Като поотраства започва да пише комикси. На 20 г. завършва журналистика. Първият си разказ -"Героят" продава на и публикува в сп. "Гелъкси" на двайсет и една годишна възраст. През 1986 се мести в Холивуд и започва работа като сценарист на филмовата поредица "Зоната на здрача", а през 87 е консултант и сценарист на "Красавицата и звяра".
В момента живее в Санта Фе. Разведен, без деца.