Англичаните. Портрет на един народ

Автор: Джеръми Паксман

Коментари: 0

Издател Еднорог
Преводач Боряна Джанабетска
Брой страници 396
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 323 грама
Размери 21x14
ISBN 9789543651238
Баркод 9789543651238
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Джеръми Паксман – най-известният политически журналист и водещ на БиБиСи, майстор на безмилостните въпроси, е носител на редица престижни награди за публицистика, сред които три пъти "Интервю на годината" и "Журналист на годината", както и "Медийна личност на годината", награди на зрителите и слушателите за принос към телевизионната журналистика. Двукратен носител на "Ричард Димбълби" - най-престижната награда на БАФТА за поднасяне на актуална информация.

"Англичаните" е увлекателна книга, едновременно сериозна и забавна, остра, ангажираща и ангажирана, аргументирана и стилна – накратко, такава, каквато публицистиката трябва да бъде.

"Интелигентна, добре написана, информативна и смешна книга… в която се говори за история, за отношението към чужденците, за секса, храната и спорта; за английските стереотипи и състоянието на езика. Можем да я четем задълбочено, но и просто да надникваме в нея от време на време, да се връщаме към нея, да я цитираме и използваме в споровете си. Книгата прелива от препратки и тънки алюзии".
Обзървър

"Освежаваща, оригинална и остроумна книга".
Таймс

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Един английски журналист пише смело за историята на английския народ – и го прави удивително забавно и увлекателно. Това е най-доброто, което мога да напиша за тази чудесна книга, разглеждаща по задълбочен, същевременно свеж и оригинален начин, всички онези сякаш вкоренени белези на „английското”. С други думи – прави се опит за навлизане в народопсихологията.
„Англичаните. Портрет на един народ” не е книга пълна с хронологично изброяване на владетели и важни събития. Авторът Джереми Пакстън, един от водещите политически журналисти на БиБиСи, се пита непрестанно кое прави англичаните англичани. Коя е тайната за успехите през вековете и кои са недостатъците на този древен и особен народ? Кои са любимите теми за разговор, но и кои са парливите въпроси, които могат да притеснят английската невъзмутимост? Всеки случай отговорите, които дава Пакстън, са интересни и духовити, далеч надхвърлящи клишетата за това как основната загриженост е намирането на подходящи прилагателни за описване на непостоянното време или колко ужасни да французите.

Димо Георгиев - Хеликон, Шумен

Джеръми Паксман - най-известният политически журналист и водещ на Би Би Си, е автор на поредица популярни и търсени книги, сред които и бестселърът “Англичаните - портрет на един народ”. Майстор на безмилостните въпроси, Джеръми Паксман е
носител на редица престижни награди за публицистика, сред които три пъти “Интервю на годината” и “Журналист на годината”, както и “Медийна личност на годината”, награди на зрителите и слушателите за принос към телевизионната журналистика. Двукратен носител на “Ричард Димбълби” - най-престижната награда на БАФТА за поднасяне на актуална информация. Едно от отличията си печели след прочутото си интервю с Майкъл Хауърд, тогавашен министър на външните работи на Великобритания, в което задава един и същ въпрос седемнадесет пъти.