Дървото на достъпните за мен удоволствия

Автор: Владимир Морзоханов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Издател Ерго
Брой страници 128
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 196 грама
Размери 14x20
ISBN 9789548689571
Баркод 9789548689571
Категории Българска поезия, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Владимир Морзоханов е художник, преводач и поет. В общи художествени изложби участва от 1983 г., но първата му самостоятелна изява е организирана от галерия „Арте” през 2008 г. Втората е пак там през 2013 г. Издателство „Ерго” е публикувало следните две книги с негови преводи: „Арсений Тарковски. Самосъзнаваща душа” (2010) и „Осип Манделщам. Небехранилище” (2012). Настоящата стихосбирка е първата му авторска книга.

,,Към днешната конюнктура в българската поезия творбите ми нямат почти никакво отношение – както формално, така и смислово. Словото за мен не е нито инертен материал, с който да запълвам страниците, нито средство за манипулация, нито начин да удовлетворя тщеславието си или арогантността си, не е параван за прагматични цели, или поле за дебилни забавления, не е и някаква мистична самостоятелна субстанция, съществуваща по свои закони, напълно вън от реалността. Словото е смисъл (и е добре той да е истинен), търсене на смисъл, изграждане на смисъл, осмисляне на себе си и света.” Владимир Морзоханов

от Zee / дата: 15 авг 2014

А ние, драги Лее, умеем да четем само истинска поезия. А щом четеш такива коментари тук, ти се изясняжа какжо е качеството не на четенето от читателя, а на самата поезия.

от Lee / дата: 15 авг 2014

Не е за четене може би за Вас, Севда. Книгата съдържа рядко срещана днес ИСТИНСКА поезия. Днешните графомани не пишат така - може би защото не умеят.

от Севда / дата: 14 авг 2014

Не е за четене. Заболява главата от графомании.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]