Ако боли, не е любов

Автор: Чък Спезано

Коментари: 1

Издател Векста
Преводач Естер Гомбаш
Брой страници 426
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 311 грама
Размери 13x20
ISBN 9789549239799
Баркод 9789549239799
Категории Приложна психология, Книги

Всяка връзка е възможност за изцеление и личностно израстване.

Тази книга ще промени живота ви! Ще ви покаже пътя към любовта, разбирателството, радостта и щастието. Ако боли, не е любов съдържа 366 основни принципа в живота, които служат за духовни спътници в ежедневието. Всяка глава съдържа по едно основно правило и предлага по една задача, с помощта на която можем да се справим с определен проблем. В основата на философията на Чък Спезано стои убеждението, че нищо в живота не се случва случайно, още по-малко във връзките. Партньорите в живота ни – независимо дали в работата или у дома – представляват огледалото, което разкрива нашите слаби точки. Ако приемем това, ние можем да излезем от затрудненията с удвоени сили.

Смисълът на всичко е любовта. Любовта е същностната, най-крайна цел. Останалите по-малки цели като щастие, сигурност, успех, власт и богатство, губят стойността си ако липсва любов. Любовта е самият Рай и въпреки това много от нас преминават през Ада докато я достигнат. Безброй пъти сме се спъвали и падали докато сме преследвали любовта. Но ако боли, това не е любов. Може да ни боли единствено страхът от това, че не ни обичат.

Може да ни боли единствено ако се противопоставяме на любовта.
Всяка връзка е възможност да излекуваме болката и раните в себе си, да открием отхвърлените, потиснати или отдавна забравени части от себе си и да възвърнем своята цялостност. Разкриването на скритата динамика в поведението, пълноценното и честно изживяване на чувствата, упованието в силата на милосърдието – всичко това ще ни донесе един пълноценен, богат и изпълнен живот, споделен с близките до нас хора.

Чък Спезано е международно признат терапевт, социолог и клиничен психолог. В работата си обединява класическата и духовната психология. С разработената от него Психология на визията, той помага на хората да разрешават вътрешните си конфликти, да осъществяват мечтите си, да постигат целите и да изразяват вътрешния си потенциал.

Ако боли не е любов е книга-спътник, която ще бъде до вас всеки ден, за да насочва и поддържа вниманието ви върху ключовите принципи, които имат силата да променят ума, сърцето и света ви.

Ключови думи: Промо -20%

от Красимира / дата: 11 авг 2014

Това е книгата,която съм търсила толкова време,даде ми отговори на много от вълнуващите ме въпроси.Книгата не е за всеки.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

    Често си мислим, че причината за конфликтите във връзката ни се намират в другия. А това всъщност е резултат от вътрешен конфликт в самите нас.
Искаме ли да преживяваме повече щастие... Всеки блокаж във връзката ни може да бъде освободен, чрез готовността ни да се променим и да продължим напред, а как точно ще разберете от 366 урока с упражнения на Чък Спезано.
    „Ако боли не е любов” e книга която няма да прочетете бързо, защото трябва време да се осмисли казаното, но ще препрочитате защото е пълна с послания за взаимоотношенията и любовта.

Елица Атанасова, Хеликон Шумен

Няколко книги от типа послания за всеки ден прочетох, но ако „Ако боли, не е любов” ми допадна най-много. Хареса ми стилът на автора и начинът, по който са поднесени 365-те принципа за постигане на трансформация и хармония във връзките, защото както пише Чък Спезано „всички проблеми се свеждат до връзките. С тази книга ви се дава възможност да подобрите живота си. Сега вече притежавате средство, с което да започнете да гледате на себе си, на връзките си и на света с нови очи. Нека любовта да изпълни живота ви.”

Иванина Андреева, Хеликон Шумен