Българският народен езиков гений

Автор: Любен Казанджиев

Коментари: 0

Издател Хелиопол
Брой страници 160
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 177 грама
Размери 14x20
ISBN 9789545783197
Баркод 9789545783197
Категории История на българския език, Езикознание, Език и литература, Хуманитарни науки, Книги

За живота и силата на древното, предкубратово българско царство много малко се знае. Отсъдено било това царство да погине. Но не и да угасне мисията на българите.
Историческите бури грубо изкорениха и разчупиха дървото на прабългарската държава. Една вейка от него падна върху Старопланинския полуостров, вкорени се здраво в неговите недра и тук вече израсна с още по-голяма сила и слава Дъбът на Българството. Първоначално избраното племе за въздигане на славянството се разпиля, без да се затрие, като изпълнено с градивна сила семе от него, сплотявайки славянските племена из просторния полустров, създаде основите на Българска държава и на Български народ в новата история на човешкия род.
Тук не ще разискваме въпроса за расовата принадлежност на прабългарите. Във всеки случай, водените от Аспарух българи са били арийци, а не монголоиди, както се самозаблуждават мнозина от техните далечни потомци в III Българско царство. Но каквито и да са прабългарите по племенен произход, това не накърнява достойнството на славянската основа на образувалия се впоследствие единен български народ върху Балканския полуостров.

Ключови думи: Време за книга

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]