Банкови системи

Автор: Проф. д-р Огняна Стоичкова; д-р Яким Китанов

Коментари: 0

Издател Издателство "Св. Григорий Богослов"
Брой страници 112
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 291 грама
Размери 20x29
ISBN 9789549258080
Баркод 9789549258080
Категории Учебна литература за висши учебни заведения, Учебна литература, Учебници

Учебно пособие

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 12.00 лв.

Целта на настоящия учебник е да се направи характеристика на банковата система, на функциите на отделните й компоненти, което има изключителната роля за нормалното развитие на всяка икономика. България не прави изключение и при прехода към пазарните принципи и членството в Европейския съюз тя изгради нов тип банкова система.
Друга важна задача на настоящия учебник е да се определи понятието за банка като елемент на банковата система, да се направи анализ на структурата на банковата система, да се направи характеристика на дейността на централната банка и на търговските банки, а също така и на другите елементи, влизащи в банковата система.
Специално внимание в учебника е отделено на характеристиките на банковата система и нейните елементи в едни от най-високо развитите страни - Великобритания, Германия, Швейцария, САЩ, Япония. Развитието и формирането на банковите системи в тези страни има солидна история и техният опит може да служи на всички, които искат да изградят добре функционираща, съвременна банкова система.
Учебникът е предназначен за студентите от специалност "Финанси" на Висшето училище по застраховане и финанси, както и за всички, които се интересуват от проблемите на банковата система.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg