Гастрономически атлас (40 кухни от цял свят)

Автор: Мина Холанд
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател Обсидиан
Преводач Надя Баева
Брой страници 464
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 406 грама
Размери 14x21
ISBN 9789547693555
Баркод 9789547693555
Категории Кухня. Хранене и готвене, Хоби и свободно време, Книги

„Гастрономически атлас” е книга за смелите и любопитни кулинари. Мина Холанд изследва какво ядат хората в различните краища на света и описва вкусовете, продуктите и начина на приготвяне на ястия от 40 кухни. Лесно изпълнимите рецепти, подходящи и за начинаещи кулинари, ще ви разкрият как да приготвяте традиционните блюда на много страни – от южноиндийско рибно къри с кокос до севиче; от йордански мансаф с кисело мляко до датски кейк „Мечта”, от испанска тортия де пататас до карибско пиле пастърма.



Изпъстрена с анекдоти, исторически и културологични факти, тази книга съдържа и много съвети от прочути кулинарни експерти като Йотам Отоленги, Джейкъб Кенеди, Хосе Писаро и Джорджо Локатели. Тя е полезно и забавно четиво, което ще намери място и в кухнята, и до леглото ви.



Мина Холанд води кулинарна рубрика във в. „Гардиън”. Пътуванията и животът в чужбина я вдъхновяват да изследва ястията и навиците на различни народи.

от мацка / дата: 27 юли 2014

прочетох я! повтарям - прочетох я! това с готваркса книга не се случва.това не е готварска книга обаче - има толкова интересни факти и съвети, че се чете като увлекателна книга. разбира се ще се наложи пак да си я чета - и пак, и пак, и пак...
много ми хареса

от Яна Терзиева / дата: 06 юли 2014

Най-после на българският пазар да се появи готварска книга, която можеш да носиш в дамската си чанта. Не е като ония токмаци ,които се чудиш къде да облегнеш, защото се затварят точно когато си си намазал ръцете с масло, а трябва да прочетеш грамажа на някоя съставка. Много съм доволна от книжката! Ходя си с нея навсякъде и не мога да и се нарадвам. Препоръчвам на всеки,който иска да знае не само как да направи „Сьомга с бьор блан“, но и да знае откъде произлиза това ястие.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]