Сребърният Сън

Автор: Нийл Геймън; Майкъл Рийвс

Коментари: 27

Издател ProBook
Преводач Боряна Борисова
Брой страници 224
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 209 грама
Размери 14x21
ISBN 9789542928607
Баркод 9789542928607
Категории Фантастика, фентъзи. Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 12.99 лв.

След овладяването на способността да броди между различните измерения, Джоуи Харкър и неговите другари – борци за свободата на мултивселената МеждуСвят, имат нова мисия: да запазят мира между съперничещите си сили на вълшебството и на науката, които се опитват да контролират всички светове.

Когато непознатa на име Акейша някак проследява Джоуи до базата на МеждуСвят нещата се усложняват. Никой не знае коя е тя или откъде идва, нито откъде знае толкова много за МеждуСвят.

Опасности дебнат Джоуи и неговата мисия. Сред хората му има скрит предател и ако Джоуи таи някаква надежда за спасяването на МеждуСвят – мултивселената и успешния завършек на мисията, то той ще трябва да разчита на своята съобразителност. А много вероятно и на мистериозната Акейша Джоунс.

от Деян Павлов / дата: 21 юли 2018

Има ли планове да се преведе третата книга от колекцията ?

от Марта / дата: 06 окт 2016

Здравейте, много се надявам на отговор от PRO BOOK.
Харесвам много поредицата, детето ми също имаме първите две, но Сребърният сън е издадена 2014, третата я има ня английски, въпросът ми е има ли надежда да я издадете и на български или ще е поредната зарязана от издателство поредица. Силно се надявам, че ще имаме удоволствието да я добарим в личната си библиотека. Скоро :)

Нийл Геймън е един от любимите ми автори по принцип и ужасно се радвам на всяка нова книга и благодаря, че го издавате :)

от / дата: 22 сеп 2014

Коментарът е изтрит от администратор.

от PRO BOOK / дата: 22 сеп 2014

@Дея - Здравейте, Дея,
В момента, в който получим от вас аргументирано и обосновано мнение защо считате, че изданието е "самиздат", ще ви върнем парите за книгата.
Съжаляваме, ако сте останали с такова впечатление, но ако успеете да се аргументирате и да покажете, че нещо по книгата е направено/произведено по системата "самиздат", то ние ще ви се извиним.

А до тогава всичко си остава поредните празни приказки на килограм, нали?

Дайте ни книга, която да е в същата ценова категория и отговаря на вашите стандарти за професионално издание и ще ги сравним по всеки показател, по който пожелаете.

Поздрави,
ПРО БУК

от Дея / дата: 07 сеп 2014

Поредното разочароващо издание на Геймън !
Стига сте уронвали престижа на писателя с издания на ниво самиздат !

от Людмил Филков / дата: 06 сеп 2014

Нийл Геймън е невероятен писател.
Не съм чул за застояла негавя книга.
Който не го харесва, просто е загубил всичко детско у себе си, включително и въображението си. Гледайте си турските сериали и не се занимавайте с Геймън, не е за вас (визирам тези, които го оплюват).

от PRO BOOK / дата: 25 юли 2014

@Баренсов - това е изключително тенденциозно и уронващо името на нашата фирма изказване. Ако не дадете пример за "некадърно" направения превод - означава, че зад името ви се крие нелоялен конкурент.
Изобщо няма да коментирам "некадърно написана"! Когато вие, г-не/г-жо достигнете признанието и наградите на Нийл Геймън на световно ниво, тогава ще обърна внимание на изключително некадърното ви изказване.
А определението "все по-зле с всяка следваща книга" е ваше лично мнение, на което имате право и което е жалко да чуем. Но както се казва в поговорката - "на вкус и цвет, товарищи нет".
Но все пак съм любопитен - колко от нашите книги сте прочел/а, че да имате такива задълбочени наблюдения, довели до категорично анализиране на нашата дейност и нейното публично заклеймяване? Или отново прозира нескопосан опит за злепоставяне на някой, който не ви е удобен?
С интерес очаквам коментарите ви.
Емил Симеонов - ПРО БУК

от Баренсов / дата: 18 юли 2014

Много некадърно написана и некадърно преведена.
ПроБук стават все по-зле с всяка следваща книга.

от Среброто / дата: 17 юни 2014

Среброто лекува, а Сребърният сън в комбинация със сребро може да изцери всяка болежка! Чел съм Нийл Гемън на глас на кленти и може да се каже, че много помага! Обаче най помагат "Американски богове" и "Огледалният свят на Коралайн". Сребърният сън е по-добра от предната.
Коментарът е редактиран от администратор.

от Мислещия / дата: 22 май 2014

Чак скучна и слаба...доста пресилено. Определено държи повече от първата. По-скоро е по към тийн, но пак си е интересна, има странни хрумки. И стига вече това с издателството това, издателството онова...Геймън пише, преводача превежда, редактора редактира и книгата е в книжарницата. Да не би издателя да пише книгата и да слага името на автора. А за всички философи - направете си труда да прочетете и книгата, и корицата. Там ясно пише - идея на Геймън, написана от Рийвс и Рийвс...
Но трябва да си размърдаме мозъка, нали! А псуването идва и без много зор, така - по инерция. Или по работа?!?
Всеки, който се води фен на Геймън трябва да прочете книгата, най-малкото за да е в час.

от Maksim Kamer / дата: 14 май 2014

Много скучна и слаба и като цяло е доста зле...
Или Геймън е изкуфял и изтъпял, или издателството го е развалило...

от Гуру Джем / дата: 09 май 2014

Геймън не е лош. Не е и велик... според мене е супер надценен обаче.

от до книжен войн 14. / дата: 07 май 2014

много взехте да ставате дето я пеете тази песен

от Книжен войн / дата: 07 май 2014

Коментарът е изтрит от администратор.

от Draven, Malazan / дата: 06 май 2014

Окей, "визиран", виждам, че не мога да те убедя, така че спирам. Няма смисъл да пълним полетата с ненужни коментари. Факт остава обаче, че за "тъмното ърбан фентъзи" в литературата Геймън е това, което е Тим Бъртън за същия жанр в киното. Доколко са убедителни Бард, не знам, но също е факт, че напоследък издадоха страхотни неща - от "Принца на тръните", през "Марсианеца", "Пясък през пръстите" на Крайтън и чак до "Черната призма". Така че каквито и кусури да имат и колкото и да са "неубедителни", си остават най-добрите, заедно с "Изток-запад" (последните ми се издигнаха страшно много в очите заради Саймън Грийн, Дан Симънсовия "Ужас", Джо Лансдейл, Ричард Леймън, "Слепоглед" на Питър Уотс... няма нужда май да споменавам повече). Артлайн също започнаха ударно с Брандън Сандерсън и Патрик Нес. Но да не се отклоняваме във връзка с издателствата. Както и да е, официално се предавам в опитите си да те убедя, че Геймън няма слабо в стабилната си библиография (дори епизодите на "Доктор Ху", писани от него, са сред най-добрите в шоуто изобщо). Като се замисля обаче, май няма и смисъл изобщо да убеждавам когото и да било - на който му харесва дадена книга, си я харесва. На който не му харесва - е, не му харесва и това е. Поздрави.

от визирам (и) / дата: 06 май 2014

отзивите за последните издания на Геймън чрез Бард, които не са убедителни т.е. и двете - и отзивите и Бард

от Draven, Malazan / дата: 06 май 2014

"визиран", прочети повече неща на Геймън ;) И в никакъв случай не може да става дума за превъзнасяне. Геймън Е най-добрия след Роджър Зелазни в този странен вид фентъзи ;)

от визиран / дата: 06 май 2014

"Геймън - най-добрия от добрите, един от най-оригиналните и могъщи таланти изобщо."

виж кво, човек, чел съм Американски богове. хайде да не превъзнасяме

от Draven, Malazan / дата: 06 май 2014

Геймън - най-добрия от добрите, един от най-оригиналните и могъщи таланти изобщо.
Спец, професионални читатели не съществуват - има само претенциозни снобари (хора с лош вкус в 90% от случаите или - най-често - такива, които се опитват упорито да налагат възгледите си на другите... ама не става, пичове, няма как) и откровени тролчета (да, визирам именно ЖЗЯ). 5 страници изобщо, ама ИЗОБЩО не може да са достатъчни, за да си извадиш мнение за дадена книга - има книги, които започват страшно слабо в началото, за да се превърнат в уникати от средата натам. Така че мнението ти в този случай не може да се брои за адекватно.
Книжката иначе не е лоша (също като предната, всъщност - "Междусвят"), но е истина, че е далеч от шедьоври като "Американски богове", "Момчетата на Ананси" или "Океанът в края на пътя". Геймън може повече - много повече.

от към Спец / дата: 04 май 2014

Професионални читатели? Такова нещо не съществува. Всеки има различен вкус за книги и това, което на теб ти харесва, може на мен да не ми, както и обратното. А и ако беше "спец" по книгите, то щеше да знаеш правилата за запетаите. Както и да е, книгата и на мен не ми допадна много. Прочела съм я до половината и не знам дали изобщо ще я прочета цялата.

от Спец / дата: 03 май 2014

Лично на мен и 5 страници ми стигат за да разбера дали една книга става за нещо
Професионалните читатели сме така
В случая - НЕ СТАВА!

от По-спокойно / дата: 03 май 2014

Е, тя книгата се появи вчера. Кога я прочетохте? Спрете се де, по-спокойно. Какъв е тоя зор?

от ЖЗЯ / дата: 03 май 2014

това последното ме изуми.

от ShadowDancer / дата: 03 май 2014

След смъртта на Маркес Геймън е най-великия жив съвременен писател. Също като Маркес смесва фантазми и реалност и също като него пише за Любовта, Холерата, Генерала, Патриарха, Полковника, Самотата и Сатаната.

от ЖЗЯ / дата: 03 май 2014

айде малко да свиете глупостите.

от Elena Animal Planet / дата: 03 май 2014

Геймън е велик писател.
Ще пиша на агента му да дава този автор само на издателства, които го заслужават и знаят как да го представят пред взискателната публика.
Коментарът е редактиран от администратор.

от ЖЗЯ / дата: 03 май 2014

то пък и Геймън е една хубост невиждана...

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg