Работата за мен е забавление

Автор: Керъл Лумис

Коментари: 7

Издател Изток-Запад
Преводач Албена Черелова
Брой страници 526
Година на издаване 2019
Корици твърди
Език български
Тегло 761 грама
Размери 15x22
ISBN 9786191524150
Баркод 9786191524150
Категории Технология и психология на бизнеса, Икономика, Книги

„Работата за мен е забавление” ще ви даде възможност да видите най-важното от пътя на Уорън Бъфет в бизнеса. Първият материал, в който изобщо се среща името му, е от 1966 г. Не стига, че го споменавах мимоходом в статия за инвестирането, посветена на Алфред Уинслоу Джоунс, но и „Бъфет“ бе изписано погрешно. Извинявайки се смирено, ще отбележа, че през 1966 г. извън Омаха (където някои инвеститори го познаваха, защото ги бе направил богати) той бе напълно неизвестен. В началото на 80-те той все още е господин Никой. Когато през 1983 г. „Форчън“ нае работещия на свободна практика Андрю Тобиас да напише статия за посланията на Бъфет до акционерите, Тобиас дори не бе чувал за него. Частта от книгата, започваща с написания от мен през 1988 г. биографичен очерк „Уорън Бъфет. Поглед отвътре“, описва как той усвоява втора професия – бизнес мениджмънт, след първата си – на инвеститор, и как след това прави от „Бъркшър Хатауей“ огромна сила в корпоративна Америка. Малцина са наясно за темповете на развитие на тази компания. Когато през 1965 г. Уорън поема контрол върху нея, „Бъркшър“ е текстилна фабрика в Нова Англия, прекалено малка, за да влезе в класацията „Форчън 500“. Е, през 2011 г. „Бъркшър“ е №7 от 500-те. И всичко това – в рамките на един живот, който продължава да е активен! Съставителството на тази книга бе дълго и мъчително пътуване през цялата ми кариера във „Форчън“ (от 1954 г. досега) (повече никога не сбърках името му). По-важното е, че то бе и едно про­странно, но щедро отплащащо се напомняне за инвестиционния и предприемаческия гений на Бъфет, за неговата креативност, и не на последно място – за последователността на неговото мислене. Приятел на известния писател Уилям Бъкли казва за него нещо, което аз ще използвам: И „Форчън“, и аз сме щастливи, че бяхме до Уорън Бъфет, докато той ставаше Уорън Бъфет.Керъл Лумис

Ключови думи: Вдъхновяващи идеи

от Боби Калинов / дата: 04 май 2014

Само неудачниците обвиняват другите за неуспеха си.
Умните хора преуспяват и в най-тежките условия.
Да се докажеш в посткомунистическа България сред агентите перачи на пари е най-голямото постижение за умния финансист!
И всичко това съм го постигнал благодарение на любимите ми книги на Издателство Изток-Запад.

от Запознат / дата: 02 май 2014

Цялата поредица от книги на ИЗТОК-ЗАПАД от големи финансисти като Тръмп, Кийосаки, Бъфет, Проханов, Кизинг, Сарделио и т.н. е безценна като инвестиционно ноухау и маркетингови стратегии за малък, среден и голям бизнес и работи безпогрешно в тежки икономически условия.

от К. / дата: 02 май 2014

Не знаех, че "благодарение на любимото издателство "Изток-Запад" умните хора са реализирали големи пазарни успехи и сега са милионери в зелено". Ще ме светнете ли как е ставало благодарение на "Изток-Запад"? Щото аз си ги изработих сам - милионите.

от az / дата: 02 май 2014

Някога визшият партиен ешалон знаеше много добре накъде отива социализма и си пращаха дъщери синове и роднини по най - добрите университети - Кембридж ,Оксфорд,Харвард и после по школи в Съветския съюз да демонстрират лоялност и вярност към партийното дело.Всъщност ги подготвяха за след краха и вечното управления на поколенията на бившите управници.Не се лъжете ,че нещо значимо в България се е случило без благословията на задкулисни фигури от бившето ЦК на БКП,ДС ,добре платени и финансово осигурени от чужди разузнавания и лобита ,които имат интерес тук всичко да е така ,както се случва и да става все по -зле с всеки изминал ден ,за да може животът на цвета на нацията да е непоносим и да изчезне да работи в полза на тези икономики ,които подклаждат и дирижират процесите тук.

от az / дата: 02 май 2014

Ако не беше Уорън Бъфет пак щеше да се намери кого американците да издигнат на пиедестал . С готовите пари от застрахователния бизнес Бъфет е накупил изгодно доста неща.Никой не знае кой точно е стоял зад гърба му когато е започнал и с чий пари тръгнал.Той никога нищо не е купил без да има пълната информация за него-т.е. винаги е разполагал с вътрешна информация и се е възползвал от нея. Което противоречи на прокламираните правила и закони.Той има за съдружник Чарли Мънгър, който много рядко се споменава в медийте и досега на повечето мероприятия се явява само Бъфет. Всички големи компаний са свързани с правителствени поръчки и са в тясно сътрудничество. Майкрософт и Гугъл имат достъп до повечето компютри в света и подават всеки миг информация към ЦРУ и ФБР,Фейсбук и колко ли още други правят същото.Всички,които участват в голямата игра са длъжни по закон и по силата на лицензите си да сътрудничат,като в замяна прилапват поръчки за милиарди.А това ,дето тече в медийте си е прах в очите на хората.

от Богат татко / дата: 01 май 2014

Ако не беше Уорън Бъфет, още щяхме да я караме на субсидирана икономика и нямаше да имаме процъфтяващ бизнес. Умните хора у нас бързо се ориентираха и благодарение на любимото издателство ИЗТОК-ЗАПАД реализираха големи пазарни успехи и сега са милионери в зелено. А озлобените хора на труда, които никога не са изкарвали и едно левче самички и са се надявали на тоталитарната държава да ги хрантути, само злобеят и се оплакват, че нямат пари и мизерстват. Истината е тук, прочетете я, Бъфет ще ви каже всичко, което ви е нужно!

от Булгаков / дата: 29 апр 2014

Поредния маркетинг шедьовър на най-Големия играч!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]