Графоманска бозица. За скудоимни сноби.
Издател | Прозорец |
Преводач | Петя Петкова |
Брой страници | 240 |
Година на издаване | 2014 |
Корици | меки |
Език | български |
Тегло | 186 грама |
Размери | 13x20 |
ISBN | 9789547338067 |
Баркод | 9789547338067 |
Категории | Съвременна световна проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги |
Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа. Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години. "Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.
Графоманска бозица. За скудоимни сноби.
Аперитив към книгата е интервю с автора в най-популярната телевизия.Гледайте!
Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.
Ще бъдат изтривани мнения:
Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]
Къде може да опитате най-хубавата мизитра? Какво е майданосалата? Как се лови барбуна? Защо медът на Китира е толкова хубав?
Едно уникално пътешествие встрани от масово рекламираните в туристическите пътеводители места в Гърция.
Ароматна, различна, полята обилно с местни вина, тази книга е възхвала на автентичната гръцка кухня, тази която се предава от поколение на поколение, тази която не можете да срещнете в препълнените градски таверни, а само в отбрани малки ресторантчета.
„Мед, маслини и октопод“ ще окаже силно въздействие на апетита ви, така че Внимание!
Марина Маринова, Хеликон Шумен