Мед, маслини, октопод

Автор: Кристофър Бакън
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател Прозорец
Преводач Петя Петкова
Брой страници 240
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 186 грама
Размери 13x20
ISBN 9789547338067
Баркод 9789547338067
Категории Съвременна световна проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа. Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години. "Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.

от Харпун Благун / дата: 18 юни 2014

Графоманска бозица. За скудоимни сноби.

от Щ.Костов / дата: 15 апр 2014

Аперитив към книгата е интервю с автора в най-популярната телевизия.Гледайте!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Къде може да опитате най-хубавата мизитра? Какво е майданосалата? Как се лови барбуна? Защо медът на Китира е толкова хубав?


Едно уникално пътешествие встрани от масово рекламираните в туристическите пътеводители места в Гърция.


 Ароматна, различна, полята обилно с местни вина, тази книга е възхвала на автентичната гръцка кухня, тази която се предава от поколение на поколение, тази която не можете да срещнете в препълнените градски таверни, а само в отбрани малки ресторантчета.


 „Мед, маслини и октопод“  ще окаже силно въздействие на апетита ви, така че Внимание!

Марина Маринова, Хеликон Шумен