Вещно право. Учебно помагало

Автор: Гергана Боянова

Коментари: 0

Издател Авалон
Брой страници 248
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 247 грама
Размери 12.5x19
ISBN 9789549704327
Баркод 9789549704327
Категории Учебна литература за висши учебни заведения, Учебна литература, Учебници

Настоящото учебно ръководство /помагало/ е предназначено да послужи за нуждите най-вече на студентите, изучаващи дисциплината "Вещно право" в Юридическите факултети към Висшите учебни заведения. Но неговата цел е и да подпомогне отделните преподаватели по дисциплината при провеждане на семинарните занятия и кръжоци по вещно право.
Помагалото е структурирано в три раздела, като всеки от тях има свое конкретно предназначение.
Първият раздел е разделен на теми, всяка от която има три части. Първата обхваща план на разглеждана тема, като са посочени основните акценти. Втората част представлява подробна разработка на тематичния план и включва понятия и дефиниции, свързани с изучаваната материя. Третата част съдържа казуси, които са изцяло с практическа насоченост и дава възможност на студентите да приложат придобитите теоретични знания при формулиране на отговорите на поставените въпроси. Към всеки един от казусите са посочени приложимите нормативни разпоредби и решенията от относимата към съответната тема съдебна практика с цел студентите по специалност "право" да се научат да ги анализират и прилагат.
Вторият раздел съдържа пълните текстове на решенията от избраната от автора съдебна практика, която е посочена последователно към всеки от казусите пхо отделните теми.
Третият раздел е посвете на препоръчителната литература, която е разделена на основна /приложима към всички теми, разгледани в помагалото/ и на допълнителна, която е посочена към всяка една от темите поотделно.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]