Евридика 2033

Автор: Васил Станилов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 6

Издател Факел
Брой страници 204
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 205 грама
Размери 13x20
ISBN 9789544112011
Баркод 9789544112011
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

За разлика от социалистическия реализъм, чиито творци бяха задължени да показват живота не такъв, какъвто е, а какъвто трябва да бъде, авторът на тази книга се е придържал към някакъв фантастичен реализъм. Определението навярно звучи силно, но събитията, заложени в гръбнака на този сюжет са се състояли в миналото. Спомените за тях или са потънали в димната завеса на мистификациите или са забравени. Би могло да се използва и несъществуващото досега жанрово определение: ретрофантастика.
За да се постигне желания ефект и търсеното въздействие, само са сгъстни боите и със широк заха е използвана хиперболата. Затова може методът да бъде наречен и хиперболен реализъм. Авторът е вдъхновен от максимата, че един народ, който не се интересува от своята история, е осъден да я преживее отново.
Можем смело да кажем, че това е творба на антисоциалистическия реализъм, която има за цел да покаже какъв не би трябвало да бъде животът на един народ.

от Трогателно / дата: 27 яну 2014

Още един български творец, който сам си пише коментарите. Сладко.

от Лорна Деверо / дата: 22 яну 2014

Роман събитие, начертаващ истинския път на българската литература, а не този на Господинов и Русков, по който се препъва.

от Кат / дата: 20 яну 2014

Страхотна проява на гражданска смелост и доблест, на дръзка талантливост и невероятна литературна дарба! Станилов е сред най-добрите ни писатели редом с Антон Дончев, Богомил Райнов, Димитър Димов и Георги Господинов.

от Професор по семантика / дата: 19 яну 2014

Достойна книга от достоен мъж и творец!

от Първан Георгиев / дата: 17 яну 2014

Страхотна книга от смел човек, дръзнал да се опълчи на потомствените престъпници и руски слуги, управляващи държавата. Книга Откровение за Живота в Системата.

от Стоян Толев / дата: 16 яну 2014

На тоя не му ли стига дето го пребиха през 1991 г., та в Пирогов му направихме 7 шева на лицето. Защо не се сгуши някъде кротко и не пише за морските красоти. Като гледам каква е корицата и от това, което е написаното, разбирам, че продължава да се заяжда с комунистите.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]