Литературата за деца и формирането на читателска култура в начална училищна възраст

Автор: Нели Иванова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател УИ "Св. Климент Охридски"
Брой страници 238
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 255 грама
Размери 14x20
ISBN 9789540732930
Баркод 9789540732930
Категории Методика и педагогика, Педагогика, Хуманитарни науки, Книги

В книгата са представени характерните особености на анонимните произведения от фолклора за деца. В исторически аспект е изяснена спецификата на развитието на литературата за деца, на характерното за отделните периоди в него и нан най-ярките представители за всеки период. Отделено е специално внимание на проблемите, свързани с формирането на читателска култура, на потребност от четене и читателски интереси у учениците в начала училищна възраст. Методическите идеи за формиране на читателска култура у учениците в начална училищна възраст, в трета глава, са илюстрирани с примери от литературата за деца, с конкретни имена на автори и заглавия на литературни произведения, представени във втора глава на книгата.
Книгата е предназначена както за студентите от хуманитарните /в частност - педагогическите/ специалности, така и за учители, ангажирани с обучението на деца не само в начална училищна възраст, а и предучилищна възраст, в подготвителен клас / група, за екперти в областта на образованието, преподаватели, автори и съставители на учебници и христоматии, експерти в неправителствени организации, за родители и др.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Доц. д-р Нели Иванова е преподавател в СУ "Св. Кл. Охридски" от 1986 г. До 2000 г. преподава в ДИУУ и се занимава с проблемите на следдипломната квалификация на началните учители. От 2000 г. е преподавател във ФП, катедра "Дидактика", по методика на обучението по български език и литература в началния етап на образование.

Научните й изследвания са свързани с проблемите на възприемането и осмислянето на художествен текст на началния етап на образование, с методическия подход на учителя към изучаваната в урока по литература фолклорна или авторска литературна творба.