Окултната сила на числата

Автор: Уилям Уин Уесткот

Коментари: 0

Издател Мириам
Брой страници 246
Година на издаване 2013
Корици твърди
Език български
Тегло 1171 грама
Размери 20x26
ISBN 9789547870970
Баркод 9789547870970
Категории Езотерика. Духовни учения, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 39.90 лв.

"Всичко съществуващо на света може да бъде представено във вид на числа" - с този кратък израз гръцкият учен и философ Питагон определя същността на своята доктрина за окултните свойства на числата. И днес от резултатите, постигнати от съвременната наука, както и от тълкованията на познавачите на древната митология, е ясно, че числата се използват като кодова система за педаването на духовните истини. Зад всяко число се крие определена тайна, само чрез числата е възможно зашифроването на мъдростта на съществуващото в света - от най-мъничките частички до отдалечените от нас на милиарди светлинни години галактики, включвайки цялата Вселена. Сред народите на древните култури само посветените знаят и свято пазят тази тайна, предавайки я от поколение на поколение на своите ученици. Като особена дисциплина за посветените, науката за числата - номерологията или цифровата митология - се явява съставна част на различни религиозни вярвания. Тя пронизва както иудейското тайно учение каббала, така и библейските откровения на Иоан Богослов. Числото - товоа е духовната ос на всички видими и невидими явления.
Книгата на Уилям Уин Усткот, езотеричен автор от 19 в. и създател на Херметичния Орден на Златната Зора, е посветена на изследването на числата според питагорейското учение и науката каббала. Авторът описва окултното значение на мистичните добродетели на числата, поднасяйки ни огромно количество ценна информация и широк спектър окултни съответствия.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Това изследване ще ви запознае с числата, по начин, който позволява да се докоснеш до енергийната им и метафизична същност разкрита от различни философски и духовни учения. Тъй като в исторически план най-голяма стойност отдават на това познание Питагорейците, като течение, не случайно по-голяма част от книгата, която държите е отделена именно за техните тълкувания. Самият Питагор казва „Всичко съществуващо на света може да бъде представено във вид на числа.“


Ще се сблъскате с доктрината на гръцкия учен и философ и с нейната същност. Окултните свойства, които притежава всяко едно число от Монадата (единицата) до Декадата (десет) и повече, според тълкуванието на Питагорейското течение. Въпреки, че точно тази част от учението е пазено в тайна и разпространявано само във вътрешните кръгове на тази общност, чрез древни автори като Херодот, Архит Терентски и Филолай, днес имаме възможност да се докоснем до това познание.


Предавана от поколение на поколение, Уесткот синтезира и предава разбирането, че всяко число крие определена истина и същност. Той ни запознава и с окултната идея, номерологията и цифровата митология в индуизма, както и с концепцията за Апокалиптичните числа.


Защото чрез числата може да се зашифрова есенцията на вселената и да се покаже нейната истинска същност.

Александрина Нанчева, Хеликон Велико Търново