Пурпурен цитрус & сладки ухания

Автор: Силвена Роу

Коментари: 0

Издател Enthusiast
Брой страници 252
Година на издаване 2013
Корици твърди
Език български
Тегло 955 грама
Размери 19x24
ISBN 9786191640898
Баркод 9786191640898
Категории Кухня. Хранене и готвене, Хоби и свободно време, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 15.00 лв.

Силвена Роу ви кани на пътешествие из историята на Източното Средиземноморие, докато вкусва някои от най-добре пазените тайни на кулинарния свят. Тук зехтинът, розмаринът и босилекът от Запада се съчетават с екзотични подправки от Изтока за изненадващо лека и разнообразна съвременна кухня – доказателство, ако изобщо е било нужно такова, че Средиземноморието е много повече само от Италия и Франция.

Това е храна за здравословен живот, храна за празнуване и, преди всичко, храна за споделяне. Силвена Роу представя собственото си тълкуване на рецепти с богата традиция, следвайки стъпките на османските готвачи, съчетавали сладко и кисело, прясно и сушено, мед и канела, шафран и сумак, вода от ароматна роза и от портокалов цвят.

„Пурпурен цитрус & сладки ухания“ представя изкусителни рецепти и зашеметяващи фотографии, съживява естествената красота и неустоимите вкусове на Източното Средиземноморие.

Ключови думи: 7 юли - Ден на шоколада, Освежаващи четива

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Силвена Роу е родена и израснала в древния град Пловдив. Баща ?, който има турски корени, вдъхва у нея любов към готварството, предавайки ? традициите на османската кухня. Семейната и професионалната среда предоставят на Силвена уникалната възможност да сподели с останалите най-доброто от кухнята на Източното Средиземноморие.

Силвена е шеф-готвач в хотел „Мей Феър“, където, след реновацията за няколко милиона лири, през пролетта на 2011 г. отваря врати нейният ресторант „Куинс“. Тя се радва на завидно реноме и известност заради телевизионните си изяви. Силвена участва редовно в невероятно популярната програма на Би Би Си „Съботна кухня“, както и в предаването „Тази сутрин“ по Ай Ти Ви. Освен това тя е сред съдиите в шоуто на Би Би Си „Млад готвач на 2010“. От септември 2013 г. е водеща на предаването „Щипка сол със Силвена Роу“, излъчвано по bTV – актуално и забавно кулинарно шоу, посветено на изисканата кухня.