Меглена Кунева. Задкулисието на прехода - книга първа

Автор: Антон Тодоров
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 54

Издател Изток-Запад
Брой страници 286
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 372 грама
Размери 14x21
ISBN 9786191522019
Баркод 9786191522019
Категории Съвременна българска история, История на България, История, Книги

Първата книга от поредицата „Задкулисието на прехода“ на “Изток-Запад” и Антон Тодоров, посветена на неизвестни детайли от сякаш безкрайния български преход, анализира една от знаковите личности в политическия живот у нас в последните години – Меглена Кунева. Разкрити са важни фрагменти от събитията през последните 20 години през генезиса и кариерата на лидера на „Движение България на гражданите”. На основата на различни източници, малко известни документи, снимки и изследвания се хвърля светлина и се анализират политическите кукловоди – как те са отглеждали, внедрявали и издигали през годините новата българска номенклатура.

Авторът поставя акцент върху самоопределилите се като български елит и връзките помежду им. Фундаменталните въпроси са:

• Как и защо една определена категория хора в България беше подбрана, обучавана, образована и лансирана, за да стигнат тези хора до различни нива не само на държавната власт, но и на големия бизнес?
• Защо някои лица сякаш са абонирани за властта?
• Каква е технологията на рекрутиране и присъствие в тази нова номенклатура, кои са нейните продуценти и защо за тях са удобни лица с такива профили?
• Каква е тайната на политическото безсмъртие в България и свързана ли е устойчивостта във висшата политика с притежаването на полезни за българското и международно задкулисие качества?

от Крива уста / дата: 19 юни 2017

Мултигрупкат, добре е описана !

от Мони / дата: 28 май 2017

Ужасно прехвалена книга. То бива прехвалена книга ,но тази бие всички рекорди.Купих я, прочетох и ... в кофата за хартиени отпадъци.

от чм / дата: 27 май 2017

Книга-събитие.
Кометарът е редактиран от администратор.

от ЖОРЖ / дата: 22 май 2016

Хайде сега пък Антон Тодоров - тези негови "разследвания" той получи от Жоро Ифандиев. Тодоров и хабер си нямаше от тази информация. А и бихте ли се запитали Уважаеми Господа откъде този човек толкова лесно я получава??. Съгласен съм, че цялата тази паплач , която ни управлява излиза от партията майка БКП, така, че дали ще бъде Пръмова - Кунева или Иванчо Костов, всички са от там, дори и Моньо Мадридски. Останете си със здраве и помислете и потърсете информация за човека Антон Тодоров.

от sufferage / дата: 31 окт 2013

Шапка свалям на Антон Тодоров! Поклон, а другите журналисти и изследователи на прехода могат само да му носят куфарите.

от Нужна книга повече от всякога / дата: 30 сеп 2013

За да разберете цялата истина около Кунева-Пръмова прочетете книгата на Антон Тодоров за нея! Тази книга днес е особено актуална, след арогантната коалиция наречена Реаниматорски блок. Предателите, който стъпкаха всички принципи на дясното и се коалираха със снахата на ЦК на БКП и кукла на конци на ДС.

от задължителна книга / дата: 23 сеп 2013

Скоро не бях чел нещо подобно.

от Genna The Croc / дата: 20 сеп 2013

Коментарът е изтрит от администратор.

от Рядко интересна книга / дата: 20 сеп 2013

Рядко интересна и много солидна откъм доказателствената си част книга - факсимилета от архивите, секретни доклади и документи. Рядка доблест на автора в търсенето на истината

от приятел / дата: 19 сеп 2013

фундаментално изследване на българския преход! Препоръчвам на всеки. Ще прочетете, видите и осмислите разгърнат във времето и събитията анализ, който напомня епопея. Чудя се що за ненормалници буквално ос..рат форума на едно уважавано издателство - няма ли администратор. Дори жълти издания премахват обидни коментари, а тук хора с очевидни ментални проблеми са оставени да цапат на воля. Не е сериозно това.

от Ясна / дата: 19 сеп 2013

Поздравления, Тодоров! След като вече 5 месеца не им стихва пяната по устата на Куневци, явно много сериозно си ги "подкарал". Ама то освен с плювни и етикети, няма с какво друго да излязат на твоите документи и факсимилета! Продължавай в този дух и Бог да е с теб, защото явно освен нас читателите, няма на кой да се опреш!

от До Варшава / дата: 19 сеп 2013

Нито едно от изброените от Вас неща не присъства в тази книга. Всеки може да отиде на сайта на издателство Изток-Запад, да отвори 32 страници свободно достъпен ПДФ текст от книгата и да сравни глупостите написани от Вас с реалното съдържание от първа главар публикувано там. Толкова едностранчиво оплюващи и нямащи нищо общо с реалното съдържание на книгата "коментари" ясно показват, че няколко човека срещу пари се опитват да създадат невярно впечатление за автора и книгите му. Само, че днес не е както преди 30 години - всеки може сам да се запознае с истината и да разбере кой кой е за какво се бори.

от Препоръчвам на всеки / дата: 16 сеп 2013

Тази книга е главният фактор, който отвори очите на много българи, заедно с телевизионните и вестникарски разследвания на Антон Тодоров за това коя е Кунева и какви са хората около нея. Затова е и този отвратителен водопад от оплюване - вярно, доста елементарно и хъшлашко. Книгата е истински шедьовър - препоръчвам на всеки, който все още не си я е купил.

от Варшава / дата: 14 сеп 2013

Книгата изобилства от недоказани твърдения, манипулативни практики, изопачаване на фактите, демагогия, прикриване на истината и слугуване на определени властови кръгове.

от До Борил Филипов / дата: 14 сеп 2013

Г-н Филипов, трудно може да се намери по-необективно, по-глупаво и без грам общност с истината твърдение от вашето. Не сте чел тази наистина много добра, задълбочена и изпълнена с документи, факти, изследвания, факсимилета и позоваване на архивни източници книга. Дано поне Ви плащат добре за глупостите, ама надали. Като гледам какво можете - не ще да сте от добре платените оплювачи.

от Борил Филипов / дата: 12 сеп 2013

Излишна, боязлива и абсолютно ненужна книга.

от Naiven / дата: 12 сеп 2013

Поздравления за Антон Тодоров!Книгатаа е прекрасна.Жалко , че едва около 9 % от българите четат...Няма човек от обкръжението ми,който да не се запозна с този бисер на политическата история.Един сериозен извод се налага :На България е нужен макар и закъснял -незабавен ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯ.Не слушайте какво ВИ бръщолевят агенти.
Коментарът е редактиран от администратор.

от Стоянов, нищо на квадрат сте / дата: 26 авг 2013

Празни мисли на един празен човек - това е, което сте написали. Даже не си струва да се коментира.

от Стоян Стоянов / дата: 26 авг 2013

срам за Изток Запад - лошият вкус е като лошата миризма, господа - не може да се скрие, важи и за миризмата на парите

още като видях Яне Янев на промоцията, замириса на гнило, но вие имате достатъчно читатели, щом си позволявате да ги губите с подобни издания

а за "автора" - нека получи един ден наградата, която заслужава всеки голям писател - да прочете за себе си думите, с които е описвал героите си

за мен остава въпросът дали собственикът на Изток Запад знае какво е издал

и как спи, знаейки... продължавайте с далновидната издателска политика, ще стигнете далеч

от радомир / дата: 23 авг 2013

Ихаааааааа, какъв взрив от еднакви коментари. Браво Тодоров, щом толкова много ги "щипеш", значи има смисъл от труда и усилията ти. Жалките платени писачи показват само едно - че нямат никакъв умствен потенциал и затова постват едно и също. А колкото до биографията на другарката Пръмова - благодаря, че си се потрудил толкова много!!! Мога само да пожелая да продължаваш в народолюбивото си дело. Гледаме те, слушаме те, учим се от теб и попълваме непрекъснато пъзела на задкулисието, благодарение на теб!

от Епикриза / дата: 14 авг 2013

Браво на роднините на Тодоров, бързо реагират! Те обаче знаят ли, че скоро ще лъснат такива тайни от миналото на Тодоров, че ще му пламне под опашката? Затова бърза да си осигуири алиби, че да не стане съвсем за резил.

от Тодоров-президент / дата: 13 авг 2013

Толкова надарени оплювачи имаме. Липсват ни креативните хора, създателите. Не знам колко от няколкото особено несръчни оплюватели тук изобщо са чели книгите на Антон. Мисля, че нито един от тях, защото тук виждаме мнения, които са копи-пейст и то от хора, които той безмилостно засяга в десетките си интервюта, статии, телевизионни участия, разследвания и книги. Вижте датите - активирали са се след интервюто на Антон Тодоров във вестник Телеграф миналата седмица, където той в харахтерния си ясен и без да заема страна стил прави на пух и прах Плевнелиев и т.н. реформаторски блок.

от Браво на Антон / дата: 12 авг 2013

Аз пък съм във възторг от Антон Тодоров. Единственият български политолог, който не влиза в ничия схема. Погледнете част от коментарите под неговите статии, участия в телевизионни предавания, коминтари - всички са срещу него. Обвиняват го в абсолютно противоречиви неща. Браво Антон, продължавай така! Ние, които мислим сме на твоя страна.
Коментарът е редактиран от администратор.

от Роджър Уотърс / дата: 10 авг 2013

Защо всеки автор, който напише нещо истинско, после се оказва подставено лице?
Книгата ми хареса, но авторът много се изложи тази седмица.
Никога няма да си купя друга книга от него, писна ми от поръчкови политически хамелеони.

от Сарафова / дата: 09 авг 2013

Много съм разочарована от автора на книгата, оказа се политически блюдолизец, който свири каквото му поръчат спонсорите... Мотивите за амбициозната му поредица лъснаха пред всички.

от Много добра книга / дата: 24 юни 2013

Много добра и информативна книга. Очарован съм от задълбоченото изследване на прехода в България, от политическите номади, които прескачат с лекота от партия в партия. Наистина задължително четиво за всеки, които иска да разбере механизмите чрез истинските факти и документи. Не си спомням през последните години - с едно, две изключения, може би Христо Христов - да съм чел книга така обстоятелствено и солидно доказваща с документи всяка теза и твърдение на автора.

от Меглена Кунева / дата: 22 юни 2013

Очаквах лъжи в книгата, а то само факти... Възмутена съм!

от Браво! / дата: 21 юни 2013

Браво на автора, тази книга е завладяваща епопея на прехода и описание на един от най-двуличните български политици - Меглена Кунева.

от Най-добрата книга, която съм чела / дата: 10 юни 2013

през последните години. Не знам как авторът е събрал, проверил, обобщил и анализират цялата тази информация, но съм силно впечатлена само като си представя гигантския труд, който стои зад това.

от Кисинджър / дата: 02 юни 2013

От книгите с претенции за политически анализ, коментар и критика тази като че ли единствената, която си струва да се изчете.

от Много качествена книга / дата: 01 юни 2013

Едно от най-качествените неща, които съм чела през последните няколко години. Толкова различна книга от другите, където се пише на ангро, без позовавания, без документи, без сериозни източници. Тук всичко е различно. Препоръчвам горещо.

от хаджийски / дата: 23 май 2013

Тази книга провокира размисъл и насочва към полезни решения. Най-ценното в нея е, че изважда на показ замаскирани и неблагоприятни за разни персони истини. Струва да се прочете. След нейния прочит подлагам всяка нова информация на проверка за достоверност.

от Заслужава си / дата: 23 май 2013

Тази книга наистина си заслужава, тъй като авторът обяснява по много разбираем начин основни неща от българския преход и политическата биография на Меглена Кунева, аферите и, участието в комитета по правата на човека на Телалов и много други неща.. Сигурен съм, че ще промени мирогледа ви и обясненията ви за случилото се през тези 23-24 г. особено, ако за първи път четете такава литература.

от успех / дата: 22 май 2013

В Търговище книгата се предава от ръка на ръка. Аз поне съм я дала на 4-5 мои приятели, които нямат възможност да си я купят - разбирате защо. Много съм впечатлена от тази документална публицистика, която дава съвсем нови факти и информация. Успех на следващите!

от Впечатлена съм от книгата / дата: 20 май 2013

Не мога да скрия възхищението си от автора и книгата. Успех и на следващите книги в поредицата.

от Vigilante: До Глас народен / дата: 17 май 2013

Този "Глас народен" по-скоро се извисява от партийната централа на Нормалността...

от Фактите, кой ще коментира фактите! / дата: 17 май 2013

Топ 10 на книжарници „Хеликон” -книгата на Антон Тодоров е бестселър, номер едно в продажбите на най-голямата верига книжарници Хеликон.
Коментарът е редактиран от администратор.

Нехудожествена литература

1. Меглена Кунева. Задкулисието на прехода – книга първа

http://lira.bg/?p=45680

от Глас народен / дата: 15 май 2013

Тодоров, никой няма да ти прочете книгата след изборите, защото си надращил един нищо и никакъв вестникарски пасквил!

от Книга, която трябва да прочете всеки / дата: 15 май 2013

това е книгата на годината, препоръчвам на всеки да я прочете, да помисли, да я прочете отново и тогава ще има друг поглед и информираност за случилото се през време на т.н. преход. Изключително съм респектирана от автора и труда, който е вложил в книгата си. Чакам втората.

от От Изток Лапат / дата: 11 май 2013

Продажна история, поредната политическа поръчка, евтина и блудкава, всички знаят кой е спонсора на това издание.

от По повод Phe Nqn / дата: 04 май 2013

Боже пази България! (Или поне каквото е останало от нея (-:)

от Чудомир / дата: 04 май 2013

Еха, блокбастър бе! :) Супер.

от Faber / дата: 03 май 2013

Поздравления за издателство "Изток-запад"! И за избора на книгата, и за смелостта - защото е възможно с това за заглавие вече да са си спечелили доста врагове. Поздравления и за автора. Всички знаем какъв сценарий ни готвят и е добре да знаем повече и за кукловодите. Боже пази България!

от Антон Чухов / дата: 03 май 2013

Толкова надарени оплювачи имаме. С такава виртуозна точност плюят те - не мога да отрека, че улучват безпогрешно мишената, която са си избрали. Но кой ще ни каже кои са свестните хора, кой ще ни посочи достойнствата им, та да гласуваме за тях? Хайде, оплювачи, бъдете добри и ни покажете достойните хора, щом сте решили да ни отваряте очите.

от разочарован / дата: 03 май 2013

Нищо особено. Преглед на политологически теории и народопсихология и под една трета за Кунева, в които влиза ни кклин, ни в ръкав биографията на президентския съветник Стоименов. При това сензациите за Кунева са заемки от две интервюта от 2011 г. на агенция Блиц с Григор Лилов за бившата еврокомисарка, които са далеч от сензационни от разкритията за Кунева.

от прочетох я на един дъх / дата: 25 апр 2013

Книгата е наистина удивително увлекателна. Авторът особено ме впечатли със способността си да съчетава изобилие от фактология с умело обяснение. Чете се на един дъх, а в същото време задълбава толкова много в поне двадесет отделни казуси. Особено главата за това как Меглена Кунева е работила срещу България ме ошашави направо .Препоръчвам книгата на всеки. Прочетеет истината и тя ще ви направи свободни.

от Анти-фен на Кунева / дата: 25 апр 2013

Не само се надявам повече хора да прочетат тази книга, но и да се замислят, когато псукат бюлетини. Аман от тоя политически цирк!

от До Пхен ян / дата: 25 апр 2013

Верно сте от Пхенян. Иначе, щяхте да знаете, че тази книга е избор на самото издателство да бъде издадено от тях. Авторът не е плащал за издаването и - изд. Изток-Запад МУ ПЛАЩА за чудесната книга. Но това Вие не можете да го разберете - твърде сте тъп, за да видите каквото и да било по-далеч от носа си.

от Пхен Ян / дата: 25 апр 2013

И аз ако можех да си плащам на издателствата, да омаскаряват политици с разни измислени книги...

от Книгата е наистина събитие! / дата: 25 апр 2013

Книгата "Меглена Кунева. Задкулисието на прехода - книга първа" е истинско събитие! Препоръчвам на всеки да я прочете - след това ще вижда българския преход и Меглена Кунева по друг, информиран начин.

от в.т. / дата: 25 апр 2013

Прочетох книгата и без никакво съмнение мога да твърдя, че това е едно от най-задълбочените изследвания на българския преход. А написаното за Кунева и останалите от партията и е просто поразително! Изключителна книга! Поздрави на автора, очаквам следващата.

от Джовани / дата: 24 апр 2013

Много е хубаво, че такива книги излизат именно преди изборите - барем влеят малко мисъл в главите на избирателите. Аплодирам Антон Тодоров за труда му. Книгата е задължителна.

от Друг път / дата: 23 апр 2013

поредната поръчкова книга излизаща точно преди изборите

от Winston / дата: 23 апр 2013

Книга-събитие.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]