Постигане на висшите светове

Автор: Михаел Лайтман

Коментари: 7

Издател Бард
Брой страници 368
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 327 грама
Размери 14x21
ISBN 9789546553621
Баркод 9789546553621
Категории Езотерика. Духовни учения, Книги

Важна цел в изучаването на кабала е човек да използва това познание, за да може да повлияе върху съдбата си. Ние започваме този процес, осъзнавайки истинската цел, поради която сме тук, разкривайки смисъла на живота и защо ни е даден той. След като човек поразсъждава върху тези въпроси, той трябва да ги свърже с кабала. В кабала се казва, че Творецът е създал всички светове едновременно, включително и нашия свят. Но за да напредваме в нашето разбиране на мъдростта на кабала и да използваме това познание по подходящ начин, трябва да погледнем над кръгозора на нашия материален свят. Кабала ни дава всичко необходимо, за да изясним своето възприятие на реалността и за да излезем отвъд границите и ограниченията на всекидневието.
"Постигане на висшите светове" е първа стъпка по пътя към духовно издигане в нашия живот. Тази книга е за всички, които търсят логичен и надежден начин да разберат света. Това чудесно въведение в мъдростта на кабала дава ново осъзнаване, което просвещава ума, въодушевява сърцето и трогва читателя до дъното на душата му.

от Емилия Наумова / дата: 03 сеп 2015

Благодаря.

от Аз / дата: 02 сеп 2015

"Кабала не е само разум, а и чувство" - говорите за неща, от които нищо не разбирате. Чувство? Най-богатата на съдържание дума, но и най-бедната.
Има ли нещо лошо да съм евреин, да познавам родния си език, да съм запознат с Кабала, да мога да чета Спиноза в оригинал или Кант на немски? И в крайна сметка да продължавам да мисля, че НЕ книгата е проблемът, а вие, читателите й. Приемате неща, от които НИЩО не разбирате. Въобразявате си, че имате чувство за тях, но е също толкова смешно, колкото и един християнин да разбере традициите на будизма. Това, какво чувствате може да изразите в личния си женски дневник. Обвиненията в комунистическа номенклатурност пробвайте да приложите към друг. Научете иврит и елате след това да си поговорим как ще мислите след това съотношението разум-чувства.
Заради такива като вас тези книги са вредни!

от Емилия Наумова / дата: 02 сеп 2015

Явно, че авторът на мнение 4, 02.09.2015 е много интелигентен и начетен. Разбира иврит, възприема с разума си, трупа знания, разбира всичко, с ниво над средното, прието е, борави с логиката, не е заблуден, с удоволствие би забранил да се четат книги, което напомня годините на миналия век, живее в миналото, презира страната и смята, че разбираме тази книга, която счита за глупост някой друг живот. Да другият живот е далечен от този, ние го разбираме, защото се усеща със сърцето, а за да постигнеш тези светове е нужно да ги усетиш, защото Кабала не е само разум, а и чувство и авторът на мнение 4 няма усещане за това, защото има разум и разбира този свят, в който забранява, затова не може да получи (на иврит получаване е Кабала) познанията по Кабала с усещане.

от Николай Узунов / дата: 02 сеп 2015

Разбирате нещо вие от глупостите в тази книга някой друг живот. Нямате си и представа какво е кабала, четете американски преразкази, иначе сте си втълпили, че сте разбрали всичко. Нямате грам понятие от иврит. Душички самозаблудени сте ми! Подобни четива трябва да забраняват в страни, в които средно ниво на интелигентност няма, а доминира ниското ниво (такива като България).

от Емилия Наумова / дата: 02 сеп 2015

Пленява, завладява, възвисява, въодушевява, осъзнава, разтърсва и успокоява. Дава знание и действа като еликсир. Накрая, усещаш, че си променен и постигнал, макар и една малка стъпка към тях, Висшите светове!

от Julian Markov / дата: 01 сеп 2015

Книгата отдавна съм си я купил. Препоръчвам ви я.

от Margarita Pliner / дата: 01 сеп 2015

Сред "Любими" - не знаех дори как да не напиша, как да не бъде реклама - като "Мерцедес" - не се нуждае от препоръки.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg